130x180 books

130x180 monopati

130x107mathisi

130x300 unicef

 
130x180 amnesty

130x130 warchild


130x130 reporters

130x180 doctors sans


130x180 warchild

130x180 apopseis


130x130 cancer

130x180 twitter

130x300 books

 

 

Διαφήμιση
Πέμπτη, 26 Οκτώβριος 2017 07:12

Η κατάρρευση των μεταπολιτευτικών στεγανών…

  Πάνος Αβραμόπουλος

γράφει ο Πάνος Ν. Αβραμόπουλος.

Αν θα αναζητούσε κανείς την μεγάλη χρησιμότητα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, θα την έβρισκε στην συμβολή της, στην κατάρρευση των πολιτικών στεγανών των μεταπολιτευτικών μας δεκαετιών. Αυτό περίτρανα αποδεικνύετε στις μέρες μας, με την αναγνώριση της αδήριτης ανάγκης για μεγάλες επενδύσεις στην Ελλάδα, με την προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων, που κάποτε ήταν κόκκινο πανί για την αριστερά, αλλά και με πολλά άλλα πολιτικά διακυβεύματα, που συνιστούσαν άβατο για τον αποκαλούμενο χώρο, της «δημοκρατικής παράταξης».


Κατά το ταξίδι του στις ΗΠΑ όμως ο Αλέξης Τσίπρας, γκρέμισε το μεγάλο πολιτικό στεγανό της αριστεράς, αυτό του αντιαμερικανισμού. Θα συνιστούσε πολιτικό ανέκδοτο, αν είκοσι χρόνια πρίν λέγαμε ότι ένας αριστερός έλληνας πρωθυπουργός, αναφέρονταν με τέτοια ζέση για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις !!! Πάραυτα ο Αλέξης Τσίπρας μεγαλοστόμως διακήρυξε από την Ουάσιγκτον, ότι οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις, διανύουν την καλύτερη περίοδό τους στην σύγχρονη μεταπολεμική μας ιστορία. O tempora, o mores !!! Μια δήλωση εν άλλοις, που την βαραίνει μια μακρά ιστορική πορεία.

ApotamieuwΩστόσο πέρα από την υστερούσα ωρίμανση του έλληνα πρωθυπουργού, περί την διπλωματία μας, αναφύεται το ερώτημα, τι μένει τελικά στο «ταμείο» από αυτή την αδιαμφισβήτητα σημαντική επίσκεψη. Ο αμερικανός πρόεδρος ήταν εγκρατής, σε ότι αφορά τις δεσμεύσεις του έναντι της Ελλάδος και λιτός σε παροχή άμεσης στήριξης για το πρόγραμμα ανασυγκρότησης της Ελλάδος. Σαφώς και οι συστάσεις του Ντόναλντ Τράμπ για επενδύσεις, είναι σημαντικές σήμερα για την χώρα μας. Όμως στο πεδίο της εφαρμογής, οι επενδυτές δουλεύουν με άλλα «μέτρα», αφού βαραίνει πέρα από την όποια σημαντική σύσταση, η σχέση κόστους-οφέλους για μια επένδυση και δη μεγάλη. Υπάρχει επίσης μια σαφής πρόθεση, για την αναβάθμιση της ασφάλειας της αμερικανικής βάσης της Σούδας, καθώς και η δέσμευση για την αναβάθμιση των F-16. Από κει πέρα όμως, τίποτα «μεγάλο» !

Μια σοβαρή αναλαμπή στο διπλωματικό πεδίο, είναι ότι επαναλειτουργούν ξανά οι δίαυλοι επικοινωνίας με την υπερδύναμη, που ανά πάσα στιγμή δοθείσης της ρευστότητας και της αστάθειας που χαρακτηρίζει την χώρα, μπορούν να φανούν πολύ χρήσιμοι. Όμως αυτό δεν πρέπει να μας ενθαρρύνει για καθοριστικές αμερικανικές παρεμβάσεις υπέρ μας, στις δύσπιστες απέναντί μας ευρωπαϊκές ηγεσίες.

Ο Αλέξης Τσίπρας, θα επανακάμψει από την μεγαλοπρέπεια του Λευκού Οίκου, στην οδυνηρή ελληνική πραγματικότητα, έχοντας μπροστά του πελώρια προβλήματα και δύσκολες αποφάσεις. Αδιαμφισβήτητα φαντάζει πολύ όμορφο σε αρκετούς Έλληνες, να βλέπουν τον πρωθυπουργό μας, πλάι στον παντοδύναμο πρόεδρο-πλανητάρχη των ΗΠΑ ! Από την άλλη όμως, αυτό δεν αλλάζει την δεινή κατάσταση της χώρας. Τα δισεπίλυτα προβλήματα ανυπόμονα περιμένουν …miles-n-more

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 26 Οκτώβριος 2017 07:55

Προσθήκη νέου σχολίου

Το apopseis δημοσιεύει όλα τα σχόλια, πλην των υβριστικών. Τα σχόλια εκφράζουν μόνο τον συγγραφέα τους και δεν υιοθετούμε τις θέσεις που εκφράζονται σε αυτά. Αν αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο apospeis @ apopseis.gr


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Πάνος Αβραμόπουλος

Πάνος Αβραμόπουλος

Ο Πάνος Ν. Αβραμόπουλος γεννήθηκε στην Γαστούνη της Ηλείας το 1967. Φοίτησε στο Γυμνάσιο της πόλης και αποπεράτωσε τις εγκύκλιες σπουδές του Λυκείου στο 30-ο Λύκειο Αθηνών (Κυψέλης). Εισήχθη με το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων στην Σχολή των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Η.Υ. και πήρε το Δίπλωμά του του από το ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ με τον βαθμό «Λίαν Καλώς» (7,3). Παράλληλα έχει Μάστερ (M.Sc.) στην Βιοϊατρική Τεχνολογία από το Ε.Μ.Π. Είναι μελος του Τ.Ε.Ε. (Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος), της Ε.Π.Υ. (Ελληνικής Εταιρείας Επιστημόνων Η/Υ και Πληροφορικής), της Ελληνικής Εταιρείας Επιχειρησιακής Έρευνας (Ε.Ε.Ε.Ε.) και της Π.Ε.Λ. (Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών). Η ιστοσελίδα του συγγραφέα είναι :

www.panosavramopoulos.blogspot.com

Στις εθνικές εκλογές της 20-ης Σεπτεμβρίου 2015, κατήλθε υποψήφιος της «ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ» στην Α΄Αθηνών με την λίστα, στην τρίτη θέση του ψηφοδελτίου