Τετάρτη, 25 Οκτώβριος 2017 06:07

Ευρωπαϊκό Βραβείο Καινοτομίας στο εκπαιδευτικό έργο της ActionAid Ελλάς

  ActionAid Ελλάς

Με μεγάλη χαρά η ActionAid Ελλάς ανακοινώνει τη βράβευση του εκπαιδευτικού της έργου με το Global Education Innovation Award, από τον διακρατικό φορέα για την εκπαίδευση στην Ευρώπη, Global Education Network Europe.

 

Το βραβείο απονεμήθηκε στο πρόγραμμα της ActionAid «Ένα τραγούδι, πολλά σχολεία, ένας κόσμος», που πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο του 2017 σε 700 σχολεία στην Ελλάδα. Το περιεχόμενό του αφορούσε το δικαίωμα των παιδιών προσφύγων στην εκπαίδευση και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Δράσης για την εκπαίδευση, μια διεθνή εκστρατεία στην οποία συμμετέχει η ActionAid από το 2004. Το πρόγραμμα της ActionAid προωθεί έμπρακτα τον 4ο Στόχο Βιώσιμης Ανάπτυξης που είναι ποιοτική εκπαίδευση για όλους!

 

ApotamieuwΗ Δήμητρα Ντιρογιάννη, υπεύθυνη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της ActionAid δήλωσε: «Οι μαθητές, με τη συμπαράσταση και βοήθεια των δασκάλων τους, υπερασπίστηκαν το δικαίωμα στην εκπαίδευση των συνομήλικών τους. 40.000 μαθητές ένωσαν τις φωνές τους, έδρασαν αποφασιστικά και όλοι μαζί θωράκισαν τα σχολεία τους κι έβαλαν τα δικά τους σύνορα, αφήνοντας απ’ έξω τον φόβο για το διαφορετικό. Είμαστε πολύ περήφανοι για τη συγκεκριμένη βράβευση, η οποία αποτελεί ιδιαίτερη αναγνώριση του εκπαιδευτικού έργου της ActionAid. Το βραβείο αυτό ανήκει σε όλα τα σχολεία και τους χιλιάδες μαθητές που πήραν μέρος στην εκστρατεία και έστειλαν ένα δυνατό μήνυμα υπερασπίζοντας το δικαίωμα στην εκπαίδευση».

 

Το πρόγραμμα της ActionAid Ελλάς είναι ανάμεσα στους 12 νικητές, οι οποίοι επιλέχθηκαν μεταξύ 85 συμμετοχών απ’ όλη την Ευρώπη. Η βράβευση έγινε στην Κύπρο στις 6/10/2017.

 

Λίγα λόγια για το Global Education Network Award

 

To βραβείο δίνεται ως μία αναγνώριση της καινοτομίας στην παγκόσμια εκπαίδευση. Προωθεί πρωτοβουλίες παγκόσμιας εκπαίδευσης που μπορούν να επιφέρουν αλλαγή μέσω της δημιουργικότητας, της συμμετοχής, της άμεσης δράσης, των συνεργειών,  της καινοτομίας και τελικά να εμπνεύσουν. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το Global Education Network Europe εδώ

 

To εκπαιδευτικό έργο της ActionAid στην Ελλάδα

 

miles-n-moreΗ ActionAid Ελλάς από το 2000 δραστηριοποιείται στην ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση νέων και παιδιών γύρω από ζητήματα που αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και την καταπολέμηση της φτώχειας και της ανισότητας στον κόσμο.

 

Πάνω από 250,000 μαθητές από σχολεία όλης της Ελλάδας έχουν πάρει μέρος στις εκστρατείες και τα προγράμματά αυτά, τα οποία είναι καινοτόμα και βασίζονται σε βιωματικά εργαλεία, όπως το θεατρικό παιχνίδι, τα παιχνίδια ρόλων, την έρευνα και τη διάδραση.

 

Επισκεφθείτε το education.actionaid.gr και ενημερωθείτε για τα εκπαιδευτικά προγράμματα της ActionAid Ελλάς.



 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το apopseis δημοσιεύει όλα τα σχόλια, πλην των υβριστικών. Τα σχόλια εκφράζουν μόνο τον συγγραφέα τους και δεν υιοθετούμε τις θέσεις που εκφράζονται σε αυτά. Αν αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο apospeis @ apopseis.gr


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ActionAid Ελλάς

ActionAid Ελλάς

Η ActionAid είναι μια διεθνής μη κυβερνητική αναπτυξιακή οργάνωση για την καταπολέμηση της απόλυτης φτώχειας και της ανισότητας. 

Το όραμα μας: Ένας κόσμος χωρίς φτώχεια και αδικία, μέσα στον οποίο κάθε άτομο απολαμβάνει το δικαίωμα να ζει με αξιοπρέπεια.

Η αποστολή μας: Δουλεύουμε σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο μαζί με τους φτωχούς και περιθωριοποιημένους ανθρώπους, για να καταπολεμήσουμε τη φτώχεια και την αδικία.

Τελευταία από τον/την ActionAid Ελλάς

Σχετικά αντικείμενα (με βάση την ετικέτα)

επιστροφή στην αρχή