130x180 books

130x180 monopati

130x107mathisi

130x300 unicef

 
130x180 amnesty

130x130 warchild


130x130 reporters

130x180 doctors sans


130x180 warchild

130x180 apopseis


130x130 cancer

130x180 twitter

130x300 books

 

 

Διαφήμιση
Τρίτη, 17 Οκτώβριος 2017 08:03

Εκείνη & Εκείνος και οι κανίβαλοι

  Εκείνη & Εκείνος

γράφουν ο Θάνος Καλαμίδας και η Κατερίνα Χαρίση.

Σήμερα λόγω ηλεκτρικής ανάγκης, μόνο & Εκείνος για να γκρινιάξει ελεύθερα.

 

Πριν από λίγες μέρες, στο κέντρο της Αθήνας έγινε μια εν ψυχρό δολοφονία. Το θύμα, δικηγόρος. Το δικηγόρος με μικρά γράμματα, ίσα που να φαίνονται. ΣΤΕΛΕΧΟΣ της Νέας Δημοκρατίας. Με μεγάλα γράμματα. Και κλάααααμα ο Κούλης και κλάααααμα ο Βορίδης. Ανακοινώσεις η Πειραιώς, αναθέματα από τον Λεβέντη και αλλαγή χτενίσματος η Φωφό.

Περάσανε πολλές ώρες μέχρι που κάποιος να γράψει ότι δολοφονήθηκε ο …άνθρωπος Μιχάλης Ζαφειρόπουλος. Για τους πολλούς είχε δολοφονηθεί το στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και για τους λίγους ο δικηγόρος. Κάπου υπήρχαν δυο παιδιά που χάσανε τον πατέρα τους αλλά …ποιος ασχολείται με τέτοιες λεπτομέρειες. Αυτό που μετράει είναι ότι χάθηκε το …ΣΤΕΛΕΧΟΣ.

Αυτό λέγεται κανιβαλισμός.

Αλλά δεν τέλειωσε εκεί. Πριν καν το σώμα του δολοφονημένου ανθρώπου φτάσει στο γραφείο τελετών που θα το αναλάμβανε, ο πολιτικός κόσμος είχε αποφασίσει ότι το ΣΤΕΛΕΧΟΣ είχε δολοφονηθεί για πολιτικούς λόγους και μάλιστα κάποιοι (ονόματα δεν λέμε, Πειραιώς γωνία κάνουν πεζοδρόμιο) έδειχναν Τσίπρα ή Σύριζα, έτσι γενικά και ορισμένα.

Χωρίς να ενδιαφερθούν, ούτε καν για τις υποθέσεις που πιθανώς να κάνανε οι ερευνητές της αστυνομίας, είχαν βρει ένοχους, είχαν βγάλει καταδίκες και ετοιμάζανε κρεμάλες προβάροντας πρωθυπουργικά και υπουργικά κουστούμια, σέρνοντας μαζί τους στο πεζοδρόμιο τα σαρκία ενός δολοφονημένου ανθρώπου. Οι πολιτικοί μας.

Αυτό λέγεται κανιβαλισμός.

Apotamieuw

Τελικά, μέρες μετά την δολοφονία του ανθρώπου και με την αστυνομία να μην έχει ακόμα προχωρήσει σε τελικές ανακοινώσεις, από τα μισόλογα που διαρρέουν φαίνεται ότι μόνο πολιτική δεν είναι η δολοφονία, που αν το σκεφτεί κανείς αυτή θα έπρεπε να ήταν και η πρώτη ίσως και η μοναδική σκέψη.

Στην σύγχρονη Ελλάδα όμως ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, ειδικά όταν ο σκοπός είναι η εξουσία. Φυσικά κανένας δεν σκέφτηκε, ούτε και θα σκεφτεί ποτέ να ζητήσει συγγνώμη από αυτά τα δυο παιδιά που θα μεγαλώσουν, θα ανδρωθούν και θα μισήσουν γιατί κάπου στο πίσω μέρος το μυαλού τους θα υπάρχει ένα …ίσως. Ένα ίσως που το φυτέψανε αυτές τις μέρες ο Κούλης, ο Βορίδης και όλα τα υπόλοιπα ΣΤΕΛΕΧΗ.

Αυτό λέγεται κανιβαλισμός.

Την ίδια στιγμή μια νέα κοπέλα δικάστηκε και καταδικάστηκε με αμφισβητούμενα στοιχεία (η σωστή έκφραση θα έπρεπε να είναι με γελοία στοιχεία) για κάτι που δεν έκανε αλλά επειδή οι ιδέες της δεν βολεύουν πολιτικούς, κρατόντες και εξουσίες, παραμένει στη φυλακή, ενώ ο σύντροφος της για παράδειγμα, για τα ίδια «αδικήματα» έχει αθωωθεί.

Αλλά και με τη ζωή της φυλακισμένη, πολιτικοί – συμπτωματικά οι ίδιοι που έσερναν τα σαρκία του ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ – πιστοί στους σκοπούς τους την διασύρουν καθημερινά απαξιώντας την σαν άνθρωπο.

Αυτό λέγεται κανιβαλισμός.

Για την Ελληνική δικαιοσύνη δεν έχω να πω τίποτα. Όταν οι χθεσινοί στρατοδίκες της χούντας έγιναν δικαστές, τότε οι λέξεις δικαιοσύνη και δικαστές πήραν διαζύγιο στην Ελλάδα.

Αυτά γιατί …τον κανίβαλο όσο κι αν τον πλένεις την ψήφο σου χαλάς!

******************************

Στη φωτογραφία η κυρία Δικαιοσύνη. Η κυρία Δικαιοσύνη για όσους δεν ξέρουν, είναι τυφλή. Στην Ελλάδα όμως εκτός από τυφλή είναι και …κωφάλαλη!
Αν θέλετε να διαβάσετε το "Δέντρο της προσφυγιάς", ένα βιβλίο των Κατερίνας Χαρίση, Gordana Mudri,  Σία Πέρρου και Νατάσα Τσιτσιριδάκη πατήστε εδώ!


Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 17 Οκτώβριος 2017 08:43

Προσθήκη νέου σχολίου

Το apopseis δημοσιεύει όλα τα σχόλια, πλην των υβριστικών. Τα σχόλια εκφράζουν μόνο τον συγγραφέα τους και δεν υιοθετούμε τις θέσεις που εκφράζονται σε αυτά. Αν αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο apospeis @ apopseis.gr


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Εκείνη & Εκείνος

Εκείνη & Εκείνος

Εκείνη & εκείνος

Εκείνη, η Κατερίνα Χαρίση, είναι στο τέλος της δεύτερης δεκαετίας της, συγγραφέας πολυγραφότατη από τρέλα και πάθος, σύζυγος και μαμά δυο υπέροχων γιων.

Εκείνος, ο Θάνος Καλαμίδας, είναι στην πέμπτη δεκαετία του για τα καλά και γνωστός γκρινιάρης.

Εκείνη στην Ελλάδα κι εκείνος 3.500 χιλιόμετρα μακριά. Εκείνη εννιά μήνες ήλιο, εκείνος εννιά μήνες σκοτάδι, εκείνη παραλία εκείνος χιόνι. Και οι δυο θα σας κρατάνε συντροφιά μια φορά την εβδομάδα με ένα θέμα που θα γκρινιάζουν, θα διαφωνούν και μερικές φορές ακόμα και θα συμφωνούν, όλα αυτά με τίτλο: Εκείνη & Εκείνος.