130x180 books

130x180 monopati

130x107mathisi

130x300 unicef

 
130x180 amnesty

130x130 warchild


130x130 reporters

130x180 doctors sans


130x180 warchild

130x180 apopseis


130x130 cancer

130x180 twitter

130x300 books

 

 

Διαφήμιση
Τετάρτη, 11 Οκτώβριος 2017 04:57

Κλείσιμο της αξιολόγησης και ευρωπαϊκή προοπτική για το μέλλον

  Κωνσταντίνος Μαργαρίτης

γράφει ο Κωνσταντίνος Μαργαρίτης.


Η καθημερινότητα των πολιτών είναι η μοναδική έγνοια της κυβέρνησης, το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, αφού πρέπει να περάσει με ταχύτατο τρόπο το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης και να επιτύχει τη σταθερή έξοδο στις αγορές.

Τα μέτρα είναι σκληρά και πολλές φορές ανεφάρμοστα. Η αύξηση των εσόδων δε μπορεί να επιτευχθεί με την επιβολή φόρων, αλλά με ανάπτυξη και προσέλκυση επενδύσεων.

 

Οι πολίτες απαιτούν η καθημερινότητα τους να έχει έντονα τα αποτυπώματα της κοινωνικής συνοχής και να διαφυλαχτεί η αξιοπρέπεια τους.

Οι παιδικοί σταθμοί, τα νοσοκομεία, η φροντίδα για τους πολυτέκνους, τα κοινωνικά παντοπωλεία των δήμων, τα συσσίτια, είναι μόνο μερικοί από τους άμεσους άξονες δράσης της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Η ευρωπαϊκή προοπτική της Ελλάδας περνά μέσα από τα απλά κοινωνικά στρώματα, που σήμερα δηλώνουν επιφυλακτικοί απέναντι στην αλληλεγγύη που επιδεικνύει η ΕΕ.

pos-peiraiwsΌπως καταδεικνύουν τα στοιχεία, ο προϋπολογισμός της ΕΕ αποδίδει συγκεκριμένα αποτελέσματα, είτε πρόκειται για τόνωση της έρευνας και της καινοτομίας, στήριξη των αγροτών, βοήθεια στους ευρωπαίους να βρουν θέσεις απασχόλησης, στήριξη των επενδύσεων, καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής ή παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας σε ολόκληρο τον κόσμο. Πρόκειται για πραγματική προστιθέμενη αξία που μόνον ο κοινός προϋπολογισμός της ΕΕ μπορεί να αποφέρει.

Περισσότερες από 140.000 μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις σε 21 χώρες έλαβαν συνολικά δάνεια ύψους 5,5 δισ. ευρώ από το πρόγραμμα COSME.

Σε πρόσφατη ομιλία του ο Πρόεδρος της ΕΕ κ. Γιούνκερ, τόνισε, ότι ως πρόεδρος της ευρωομάδας συνέβαλα στην αναδιάρθρωση του ιδιωτικού χρέους και πίεσα για μελλοντική ελάφρυνση του χρέους. Ως υποψήφιος για την τωρινή μου θέση υποστήριξα ότι χρειάζεται περισσότερη δημοκρατία και λογοδοσία. Υποστήριξα ότι η κοινωνική διάσταση — η ανθρώπινη διάσταση — πρέπει να βρίσκεται στο επίκεντρο κάθε μελλοντικού προγράμματος.

Ως Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχω αγωνιστεί για το κοινό ευρωπαϊκό μας σχέδιο. Έχω αγωνιστεί για δημοκρατία, υπευθυνότητα και αλληλεγγύη. Και έχω αγωνιστεί για τον ελληνικό λαό που τόσο έχει υποφέρει.

Η οικονομία αναμένεται να αναπτυχθεί κατά 2,1 % το 2017 και κατά 2,5 % το 2018. Υπάρχουν ακόμη πάρα πολλά άτομα χωρίς εργασία, αλλά η απασχόληση αυξήθηκε κατά 1,3 % το προηγούμενο έτος. Το πρωτογενές δημοσιονομικό πλεόνασμα είναι οχτώ φορές μεγαλύτερο από τον στόχο του προηγούμενου έτους και ήδη υπερβαίνει το στόχο του τέλους του προγράμματος στα μέσα του 2018.

Η πρόοδος αυτή εξαρτάται από τις μεταρρυθμίσεις ευρείας κλίμακας που η χώρα έχει εφαρμόσει κατά την τελευταία διετία.

Η Ελλάδα έχει τηρήσει τις δεσμεύσεις της και οι πιστωτές της προέβησαν τελικά σε καταβολές.

Ανακοινώσαμε επένδυση ύψους 150 εκατ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό της ευρυζωνικής κάλυψης κινητής τηλεφωνίας τέταρτης γενιάς (4G). Αυτό αποτελεί μέρος του ποσού ύψους 3,3 δισ. ευρώ σε επενδύσεις που ήδη αναμένεται να ενεργοποιηθούν στην Ελλάδα και του ποσού άνω των 200 δισ. ευρώ σε ολόκληρη την Ευρώπη, κατέληξε ο Πρόεδρος της ΕΕ κ. Γιούνκερ. 

Οι μεταρρυθμίσεις που πρέπει ακόμη να γίνουν, δεν πρέπει να θεωρηθούν ως επιβολή. Στην πραγματικότητα είναι το κλειδί για τη μελλοντική ευημερία της πατρίδας μας.

Συνεννόηση και συνεργασία σε όλα τα επίπεδα για να ζήσει ο λαός μας καλύτερα και να μπορεί να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του.

Οι στιγμές είναι ιστορικές για τη πατρίδα μας και καλούνται τα πολιτικά κόμματα να επιδείξουν σοβαρότητα και ωριμότητα.Για να διαβάσετε περισσότερα άρθρα του Κωνσταντίνου Μαργαρίτη πατήστε εδώ!

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 11 Οκτώβριος 2017 05:01

Προσθήκη νέου σχολίου

Το apopseis δημοσιεύει όλα τα σχόλια, πλην των υβριστικών. Τα σχόλια εκφράζουν μόνο τον συγγραφέα τους και δεν υιοθετούμε τις θέσεις που εκφράζονται σε αυτά. Αν αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο apospeis @ apopseis.gr


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Κωνσταντίνος Μαργαρίτης

Κωνσταντίνος Μαργαρίτης

Ο Κωνσταντίνος Μαργαρίτης είναι δημοσιογράφος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Οι τρεις φυλές του κέντρου Φρίξος φρίττει »