130x180 books

130x180 monopati

130x107mathisi

130x300 unicef

 
130x180 amnesty

130x130 warchild


130x130 reporters

130x180 doctors sans


130x180 warchild

130x180 apopseis


130x130 cancer

130x180 twitter

130x300 books

 

 

Διαφήμιση
Τετάρτη, 20 Σεπτέμβριος 2017 08:32

Η κ. Δούρου χρησιμοποιεί τους δημοσίους υπαλλήλους ως να ήταν το γραφείο τύπου της

  Δρ. Παναγιώτης Καρκατσούλης

γράφει ο Δρ. Παναγιώτης Καρκατσούλης.


Αν και για την περίπτωση της κ. Δούρου ισχύει το γνωμικό «στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις χτύπα», επανέρχομαι, για τελευταία φορά, στην ολιγωρία και την διοικητική ανεπάρκεια που επέδειξε η Περιφερειάρχης Αττικής εν σχέσει προς την οικολογική καταστροφή του Σαρωνικού.

Ενώ είχε στην διάθεσή της 155 εκ. ευρώ από κοινοτικούς πόρους (ΕΣΠΑ/ΠΕΠ) δεν προνόησε ώστε να εξοπλίσει τους Δήμους της Αττικής με σύγχρονη αντιρυπαντική τεχνολογία που, εάν υπήρχε, θα είχε περιορίσει κατά πολύ τη ζημιά που έγινε. Δεν πιστεύω ότι η κ. Δούρου θα αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν ως μέλος της ομάδας διακυβέρνησης της χώρας. Αυτές δεν τις αναλαμβάνει η κυβέρνηση, ο αρμόδιος υπουργός και το κόμμα της, γιατί, εν τέλει (κατά την συριζαιική ηθική), να τις αναλάβει η ίδια;

pos-peiraiwsΕπανέρχομαι, όμως, επειδή με ενοχλεί ιδιαίτερα η ψευδολογία και η επιστημονικοφάνεια μέσα από την οποία δημόσιοι υπαλληλοι-ενεργούμενά της απαντούν στην πολιτική κριτική που απευθύνει στην προϊσταμένη τους το στέλεχος ενός κόμματος της αντιπολίτευσης. Κι αυτή η απρέπεια δεν βαρύνει μόνο όσους «ανεξάρτητους» δημοσίους υπαλλήλους μετατρέπονται σε γραφείο τύπου της κ. Δούρου αλλά, προεχόντως, την ίδια.

Δεν αίρονται οι ευθύνες της κ. Δούρου εάν κάποιος ανώνυμος γραφειοκράτης προσπαθεί να καλύψει πολιτικές ευθύνες με διοικητικά τερτίπια. Ούτε παραγράφεται η διοικητική αβελτηρία της Περιφέρειας Αττικής με την επίκληση της απραξίας άλλων.

Κατά τα λοιπά, δεν έχει νόημα να απαντήσω σε κάποιον που κρύβεται πίσω από το λογότυπο μιας δημόσιας υπηρεσίας, η οποία υπάρχει χάριν και υπέρ των Ελλήνων πολιτών και όχι χάριν κομματικών ιδιοτελειών.

Εγώ έχω όνομα και επώνυμο και τα έργα και οι ημέρες μου είναι δημόσια. Ο διορισμένος συριζαίος που κρύβεται πίσω από την ανώνυμη απάντηση-σχόλιο στα όσα κατήγγειλα καλύτερα να γυρίσει στην κομματική του φωλιά. Εκεί θα μπορεί να κρυφτεί, αν και ελπίζω όχι για πολύ ακόμη.Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 20 Σεπτέμβριος 2017 09:00

Προσθήκη νέου σχολίου

Το apopseis δημοσιεύει όλα τα σχόλια, πλην των υβριστικών. Τα σχόλια εκφράζουν μόνο τον συγγραφέα τους και δεν υιοθετούμε τις θέσεις που εκφράζονται σε αυτά. Αν αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο apospeis @ apopseis.gr


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Δρ. Παναγιώτης Καρκατσούλης

Δρ. Παναγιώτης Καρκατσούλης

Πρ. Βουλευτής Επικρατείας με Το Ποτάμι και γραμματέας της κοινοβουλευτικής του ομάδας.

 

http://www.inerp.gr


Είμαι νομικός (Πανεπιστήμιο Αθηνών), με διδακτορική διατριβή στην Κοινωνιολογία του Δικαίου (Πανεπιστήμιο Bielefeld, Γερμανία). Η πρώτη μου επαγγελματική ενασχόληση με το διοικητικό/ρυθμιστικό φαινόμενο ήταν στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης στην οποία παραμένω έχοντας διδάξει για περισσότερα από 20 έτη Δημόσια Πολιτική και Ρυθμιστική Διακυβέρνηση. Ακολούθως εργάσθηκα, για δύο δεκαετίες, ως ειδικός επιστήμων στο Υπουργείο Προεδρίας Κυβερνήσεως. Στα χρόνια αυτά προσπάθησα ιδιαίτερα για την ανατροπή των αρνητικών στερεοτύπων για την ελληνική διοίκηση μέσα από την προώθηση των διοικητικών μεταρρυθμίσεων. Τα ΚΕΠ αποτελούν την πιο γνωστή απ’ αυτές. Από το 2007 και μετά, έχω την ευθύνη του στρατηγικού σχεδιασμού του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Διοικητική Μεταρρύθμιση». Παράλληλα με τις δραστηριότητές μου στην Ελλάδα, είχα έντονη δραστηριότητα ως σύμβουλος πολλών κυβερνήσεων και διοικήσεων (22) καθώς και διεθνών οργανισμών (5) επί θεμάτων διοικητικών μεταρρυθμίσεων. Έχω εκδώσει 5 βιβλία και έχω δημοσιεύσει περισσότερα από εκατό άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά, στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο. Μελέτες μου έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες (μεταξύ άλλων, στα αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ρωσικά, αραβικά, και κινεζικά). Έχω βραβευτεί δύο φορές από την Αμερικανική Εταιρία Διοικητικής Επιστήμης. Η πρώτη φορά ήταν το 2003, με το βραβείο «Peter Boorsma» από την Southeastern Conference της ΑSPA και η δεύτερη το 2012 στο Las Vegas όπου μου απονεμήθηκε το "International Public Sector Award" της ASPA.