130x180 books

130x180 monopati

130x107mathisi

130x300 unicef

 
130x180 amnesty

130x130 warchild


130x130 reporters

130x180 doctors sans


130x180 warchild

130x180 apopseis


130x130 cancer

130x180 twitter

130x300 books

 

 

Διαφήμιση
Δευτέρα, 11 Σεπτέμβριος 2017 21:32

Τελικά για όλα φταίει ο Μητσοτάκης;

  Γιώργος Κοντογιάννης

γράφει ο Γιώργος Κοντογιάννης.

H Eldorado Gold, η οποία είναι ο βασικός επενδυτής στην επένδυση της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ στις Σκουριές της Χαλκιδικής, αποφάσισε να φύγει από τη χώρα.

 

Κάποιοι, όπως ο πρωθυπουργικός σύμβουλος Νίκος Καρανίκας αναφώνησε: «στα τσακίδια» και πήρε τηλέφωνο τη γιαγιά του να του θυμίσει όλα τα ξόρκια και τις κατάρες, αφού σε ανάρτησή του στο facebook, καταράστηκε την εταιρεία «να μη στεριώσει πουθενά».

«Αμίιιι…», που λένε και στο χωριό μου οι κυράδες, έχοντας βάλει τα χέρια τους γύρω από τη μέση σαν δοχεία νυκτός, κοινώς καθίκια.

Για τέτοιο επίπεδο πολιτικής μιλάμε…

Τι κακό έκανε η εν λόγω εταιρεία;

Έκανε το τραγικό λάθος να επενδύσει 3 δις ευρώ στην Ελλάδα.

«Ναι, αλλά πόσα θα έβγαζε;», θέτει το ερώτημα ο πονηρός συριζαίος.

«Δεκαπλάσια, εκατονταπλάσια…», απαντάω εγώ με το φτωχό, αλλά θεωρώ πρακτικό, μυαλό μου. Και αναρωτιέμαι:

Την ώρα που η ελληνική αγορά έχει στεγνώσει από χρήμα και η κυβέρνηση εκλιπαρεί για επενδύσεις, είναι δυνατόν να διώχνουμε επενδυτές;

Την ώρα που εκατοντάδες χιλιάδες ελληνικές οικογένειες υποφέρουν από την ανεργία, είναι δυνατόν να αφήνουμε άνεργους 2.200 άμεσα εργαζόμενους και άλλους 2.000 έμμεσα και να στερούμε την προοπτική της εργασίας από ακόμη 1.500;

pos-peiraiwsΠοια κυβέρνηση, ποιος πρωθυπουργός θα διέπραττε αυτό το έγκλημα;

«Ναι, αλλά εμείς νοιαζόμαστε για το περιβάλλον», θα μου απαντήσει ο συριζαίος.

«Σαφώς, αλλά και το Συμβούλιο της Επικρατείας το οποίο απέρριψε 16 προσφυγές, ενδιαφέρεται όσο κανείς για το περιβάλλον σε σημείο μάλιστα να κατηγορείται για υπερπροστατευτισμό που σε άλλες περιπτώσεις εμποδίζει τις επενδύσεις», θα απαντήσουν η ειδησεογραφία και το ιστορικό της επένδυσης.

Ωστόσο είναι πέρα από τη λογική η στάση της κυβέρνησης Τσίπρα- Καμμένου. Γιατί δεν είναι δυνατόν να παρακαλάμε για επενδύσεις λίγων εκατομμυρίων και να πετάμε στα σκουπίδια επένδυση 3 δις με προοπτική επέκτασης;

Το επιχείρημα ότι η επένδυση μπήκε στο στόχαστρο της κυβέρνησης επειδή ο κ. Τσίπρας θέλει να δείξει αριστερά χαρακτηριστικά και να ικανοποιήσει κομματικά συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, είναι απλουστευμένη.

Δεν είναι δυνατόν μια κυβέρνηση που έχει ορκισθεί να υπηρετεί τα συμφέροντα του ελληνικού λαού να υπονομεύει με τέτοιο τρόπο το δημόσιο συμφέρον. Δεν είναι δυνατόν μόνο για ιδεολογικούς λόγους να ασκείται αυτή η πολεμική στη μεγαλύτερη μέχρι σήμερα επένδυση που έχει γίνει στην Ελλάδα. Γιατί βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε για ποια κυβέρνηση μιλάμε. Πρόκειται για την κυβέρνηση που ενώ «έσκιζε τα μνημόνια» δεν δίσταζε προκειμένου να παραμείνει στην εξουσία, να τα υπογράφει δύο -δύο. Συνεπώς για ποιους ιδεολογικούς λόγους μιλάμε; Ο μόνος λόγος που θα δικαιολογούσε μια τέτοια πολεμική είναι κάτι άλλο (αφού ο ΣΥΡΙΖΑ πέταξε την ιδεολογία στον κάλαθο των αχρήστων), ίσως ένας οικονομικός λόγος...

Βέβαια για τον ΣΥΡΙΖΑ και το Μαξίμου, όλα αυτά είναι μια συνωμοσία που έχει στήσει ο Μητσοτάκης και η διοίκηση της Eldorado Gold!!!

Γελοίο επιχείρημα, που δείχνει και τον βαθμό ενοχής τους.

Μα αν είχε τη δυνατότητα η ΝΔ να στήσει τέτοια συνωμοσία, θα ήταν ήδη κυβέρνηση!!!

Αλλά ακόμα και αν κάνουμε υπέρβαση της λογικής και δεχθούμε ότι φταίει ο Μητσοτάκης, γιατί η κυβέρνηση δεν τα βρίσκει με τη διοίκηση της επιχείρησης ώστε να μη ναυαγήσει η επένδυση; Τώρα που αποκάλυψε την κατ’ αυτήν αλήθεια, γιατί δεν διορθώνει τα πράγματα; Γιατί δεν αναλαμβάνει πρωτοβουλία ο πρωθυπουργός για να πάψουν να υφίστανται οι λόγοι γραφειοκρατίας που επικαλείται η διοίκηση της επιχείρησης;

Ή μήπως και γι’ αυτό φταίει ο Κυριάκος Μητσοτάκης;Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Σεπτέμβριος 2017 21:39

Προσθήκη νέου σχολίου

Το apopseis δημοσιεύει όλα τα σχόλια, πλην των υβριστικών. Τα σχόλια εκφράζουν μόνο τον συγγραφέα τους και δεν υιοθετούμε τις θέσεις που εκφράζονται σε αυτά. Αν αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο apospeis @ apopseis.gr


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Γιώργος Κοντογιάννης

Γιώργος Κοντογιάννης

Πρώην Βουλευτής Ηλείας, πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας

Σύντομο βιογραφικό

Γεννήθηκε στο Βαρθολομιό Ηλείας το 1962. Έγγαμος με τη Σοφία Χίντζιου και πατέρας δύο αγοριών.

Επάγγελμα:
Δημοσιογράφος.


Κοινοβουλευτικές δραστηριότητες

Εξελέγη βουλευτής του Νομού Ηλείας με τη Ν.Δ. για πρώτη φορά το Μάρτιο του 2004 και επανεξελέγη το 2007, το 2009 και το 2012. Από τον Ιανουάριο έως το Οκτώβριο του 2009 διετέλεσε Υφυπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας. Από το 2004 έως το 2007 μετείχε ως Γραμματέας στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου και ως Μέλος στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος και στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών. Τον Οκτώβριο του 2007 εξελέγη Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας. Από το  2007 έως και τον Ιανουάριο του 2008 μετείχε ως Μέλος στην Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου και στην  Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος και Ειδική Επιτροπή Περιφερειών. Το 2009 και μετά μετέχει στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων.


Πολιτικές - κοινωνικές δραστηριότητες

Διετέλεσε πολιτικός συντάκτης στην ΕΡΤ και στις εφημερίδες Απογευματινή, Ελεύθερος (1998-1993) και Εστία (1984). Αρχισυντάκτης στην Απογευματινή της Κυριακής (1999-2002). Αρθρογράφος στις εφημερίδες του Πύργου Πατρίς και Πρώτη (2002). Συνεργάτης στην εφημερίδα Εξπρές, μηνιαία περιοδικά και σε επαρχιακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς καθώς και στην εκδιδόμενη από το κόμμα της Ν.Δ. εβδομαδιαία εφημερίδα Νέα Πορεία (1980-1981). Από το 1980 συνεργάτης του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ. και εκ των επιτελικών στελεχών του από το Μάρτιο του 1997.

Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου ΗΣΑΠ (1989).

Εκ των συγγραφέων της σειράς βιβλίων «Ελλήνων Χρόνος» και «Ελληνισμός και Ορθοδοξία». Έχει γράψει επίσης το βιβλίο «Η Ηλεία στην Ελλάδα της Ευρώπης και της Aνάπτυξης».

Μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ), της Ένωσης Κωνσταντινοπολιτών Ηλιούπολης και του Ομίλου «Πολιτεία Ήλιδας Ολυμπίας».

Ενεργό στέλεχος της ΟΝΝΕΔ από το 1976 και στέλεχος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ του Οικονομικού της Νομικής (1983-1988).


Διεύθυνση e-mail

g-kont@otenet.gr, giorgoskontogiannis1@gmail.com