130x180 books

130x180 monopati

130x107mathisi

130x300 unicef

 
130x180 amnesty

130x130 warchild


130x130 reporters

130x180 doctors sans


130x180 warchild

130x180 apopseis


130x130 cancer

130x180 twitter

130x300 books

 

 

Διαφήμιση
Σάββατο, 09 Σεπτέμβριος 2017 21:03

Αξιολόγηση με το ζόρι

  Δρ. Παναγιώτης Καρκατσούλης

γράφει ο Δρ. Παναγιώτης Καρκατσούλης.

Σκεφθείτε την εξής σκηνή: Υπάλληλος καθαριότητας σε ΟΤΑ που επιφυλάσσεται να συνεντευξιαστεί με τον προϊσταμενό του στο πλαίσιο της «αξιολόγησης» του ν. 4369/2016 υφίσταται bullying απ΄αυτόν ώστε να του «κάτσει» και να του πει με δικά του λόγια τη γνώμη του για τον στρατηγικό στόχο της μονάδας του. Ο προϊστάμενος έχει δύο όπλα για να κάμψει τις επιφυλάξεις του υπαλλήλου: Το ένα είναι να τον κυνηγάει καθημερινά κάνοντάς του τον βίο αβίωτο. Αυτό το δικαίωμα του το δίνουν οι ερίτιμοι υπουργοί τη ΠΦΑ Γεροβασίλη και Σκουρλέτης με την τροπολογία-μπαμπούλα που κατέθεσαν στη Βουλή. Το άλλο είναι να του κλείνει το μάτι και να του εξηγεί ότι δεν κινδυνεύει απ’ αυτήν, αφού η διαδικασία είναι σικέ κι ακόμη κι αν πάρει 0 σε όλα, δεν τρέχει τίποτα. Ο νόμος του δίνει την δυνατότητα να αναστοχαστεί για τον κακό του χαρακτήρα και να μπει σε πρόγραμμα αυτο-βελτίωσης.

 

Η αξιολόγηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχει κάτι αρχοντοχωριάτικο: Ερωτήσεις κλεμένες από εγχειρίδια αξιολόγησης που κυκλοφορούν σωρηδόν στο διαδίκτυο, εντελώς άσχετες με την ελληνική πραγματικότητα μαζί με την συριζαίικη αριστεροσύνη δημιουργούν μια αξιολόγηση μπούφα. Σ’ αυτήν έρχεται να προστεθεί ο εκβιασμός των υπαλλήλων. Σκεφθείτε πως θα αξιολογήσει ο κομματικός εγκάθετος τον υπάλληλο που δεν συμμετέχει ως παλαμακιστής στις εκδηλώσεις «πληροφόρησης και ενημέρωσης» που οργανώνουν κάθε εβδομάδα οι συριζαίοι υπουργοί που έχουν άπλετο χρόνο γι αυτές.

pos-peiraiwsΤο χειρότερο όμως δεν είναι ο μπαμπούλας που προστίθεται στην αξιολόγηση παρωδία: Είναι η αδυναμία της κυβέρνησης να εξηγήσει πώς εναμιση χρόνο μετά την ψήφιση του νόμου δεν έχει καταφέρει να πείσει τους, κατά τα λοιπά, πειθήνιους υπαλλήλους να συμμετέχουν σ’ αυτήν.

Αντί λοιπόν να σοβαρευτούν, επιστρατεύουν τον αριστερό εκφοβισμό. Ίσως εδώ λόγω της πλούσιας εμπειρίας τους που απέκτησαν από τους τραμπουκισμούς, τις καταλήψεις και τα χτισίματα των γραφείων των καθηγητών να τα καταφέρουν καλύτερα.

Τελευταίο αλλ’ όχι έσχατο: Ουδείς απαλλάσσεται των ευθυνών του για την κωμικοτραγική κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει. Οι επαγγελματίες συνδικαλιστές, πρώτοι απ’ όλους. Εκείνοι που μετέτρεψαν τον συνδικαλισμό σ’ ένα ιδιότυπο αρματωλίκι ανομίας και συναλλαγής με κυβερνητικούς παράγοντες με αντάλλαγμα προσωπικά οφέλη. Οι περισσότεροι από εκείνους τους κρατικοδίαιτους οπλαρχηγούς βρήκαν καταφύγιο στον ΣΥΡΙΖΑ που τώρα τους πληρώνει με το ίδιο νόμισμα. Η κυβέρνηση στρέφεται εναντίον τους, αφού της είναι, πλέον, βαρίδια.

Η έριδά τους δεν αφορά κανέναν απ’ όσους νοιάζονται για ένα σύγχρονο αποτελεσματικό κράτος που προσδοκούμε και έχουμε ανάγκη.Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 09 Σεπτέμβριος 2017 21:15

Προσθήκη νέου σχολίου

Το apopseis δημοσιεύει όλα τα σχόλια, πλην των υβριστικών. Τα σχόλια εκφράζουν μόνο τον συγγραφέα τους και δεν υιοθετούμε τις θέσεις που εκφράζονται σε αυτά. Αν αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο apospeis @ apopseis.gr


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Δρ. Παναγιώτης Καρκατσούλης

Δρ. Παναγιώτης Καρκατσούλης

Πρ. Βουλευτής Επικρατείας με Το Ποτάμι και γραμματέας της κοινοβουλευτικής του ομάδας.

 

http://www.inerp.gr


Είμαι νομικός (Πανεπιστήμιο Αθηνών), με διδακτορική διατριβή στην Κοινωνιολογία του Δικαίου (Πανεπιστήμιο Bielefeld, Γερμανία). Η πρώτη μου επαγγελματική ενασχόληση με το διοικητικό/ρυθμιστικό φαινόμενο ήταν στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης στην οποία παραμένω έχοντας διδάξει για περισσότερα από 20 έτη Δημόσια Πολιτική και Ρυθμιστική Διακυβέρνηση. Ακολούθως εργάσθηκα, για δύο δεκαετίες, ως ειδικός επιστήμων στο Υπουργείο Προεδρίας Κυβερνήσεως. Στα χρόνια αυτά προσπάθησα ιδιαίτερα για την ανατροπή των αρνητικών στερεοτύπων για την ελληνική διοίκηση μέσα από την προώθηση των διοικητικών μεταρρυθμίσεων. Τα ΚΕΠ αποτελούν την πιο γνωστή απ’ αυτές. Από το 2007 και μετά, έχω την ευθύνη του στρατηγικού σχεδιασμού του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Διοικητική Μεταρρύθμιση». Παράλληλα με τις δραστηριότητές μου στην Ελλάδα, είχα έντονη δραστηριότητα ως σύμβουλος πολλών κυβερνήσεων και διοικήσεων (22) καθώς και διεθνών οργανισμών (5) επί θεμάτων διοικητικών μεταρρυθμίσεων. Έχω εκδώσει 5 βιβλία και έχω δημοσιεύσει περισσότερα από εκατό άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά, στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο. Μελέτες μου έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες (μεταξύ άλλων, στα αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ρωσικά, αραβικά, και κινεζικά). Έχω βραβευτεί δύο φορές από την Αμερικανική Εταιρία Διοικητικής Επιστήμης. Η πρώτη φορά ήταν το 2003, με το βραβείο «Peter Boorsma» από την Southeastern Conference της ΑSPA και η δεύτερη το 2012 στο Las Vegas όπου μου απονεμήθηκε το "International Public Sector Award" της ASPA.