130x180 books

130x180 monopati

130x107mathisi

130x300 unicef

 
130x180 amnesty

130x130 warchild


130x130 reporters

130x180 doctors sans


130x180 warchild

130x180 apopseis


130x130 cancer

130x180 twitter

130x300 books

 

 

Διαφήμιση
Κυριακή, 03 Σεπτέμβριος 2017 20:56

Και ψεύτης, και «κλέφτης»!

  Γιώργος Κοντογιάννης

γράφει ο Γιώργος Κοντογιάννης.

Στις 24 Ιουλίου ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε συνέντευξη στον Guardian. Ανάμεσα σε πολλά που είπε για την έλλειψη εμπειρίας που είχε και για το πόσο διαφορετικό περίμενε το ρόλο του πρωθυπουργού (προφανώς νόμιζε ότι όλα τελείωναν με την εκλογική του νίκη, καθώς φαίνεται δεν είχε καταλάβει ότι όλα αρχίζουν μετά την ανάληψη της πρωθυπουργίας, ενώ δείχνει ότι δεν είχε σχέδιο και στόχευε μόνο στην εξουσία και τίποτε άλλο), ο κ. Τσίπρας παραδέχθηκε ότι έχει πει ψέματα στον ελληνικό λαό.

 

Ο πρωθυπουργός είχε χαρακτηριστικά πει ότι «αν πάτε στο δρόμο και ρωτήσετε τον κόσμο για την κυβέρνηση πολλοί θα μας πουν ψεύτες. Κανείς όμως δεν θα πει ότι βάλαμε το δάχτυλο στο βάζο με το μέλι».

Δηλαδή παραδέχθηκε την κατηγορία του ψεύτη αλλά όχι του κλέφτη.

Προσωπικά διαφωνώ ριζικά.

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι και ψεύτης και «κλέφτης».

yellows-peiraiwsΤο ότι είναι ψεύτης, πλέον δεν χρειάζεται καν να προσπαθήσει να το αποδείξει κανείς. Αρκεί να θυμηθεί τις διαβεβαιώσεις του για τον ΕΝΦΙΑ που όπως έλεγε «είναι ένας φόρος παράλογος, ο οποίος δεν διορθώνεται. Καταργείται», ή την προσωπική του δέσμευση για επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 ευρώ, τη στιγμή που ουσιαστικά τον κατέβασε στα 360 ευρώ. Αναφερόμαστε μόνο σε δύο από τις βασικές δεσμεύσεις του, που και μόνο σε αυτές να είχε αθετήσει το λόγο του είναι ικανές να τον αποκαλέσει κανείς ψεύτη.

Ο κ. Τσίπρας όμως δεν είναι μόνο ψεύτης. Είναι και «κλέφτης». Γιατί με τα συνειδητά ψέματά του και με την καιροσκοπική πολιτική του έκλεψε ό,τι πολυτιμότερο μπορεί να διαθέτουν οι νέοι: Την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Την προοπτική για μια καλύτερη ζωή. Το όραμα για μια καλύτερη κοινή πατρίδα, για μια καλύτερη Ελλάδα.

Είναι γεγονός ότι όχι μόνο δεν ανέκοψε τη φυγή των νέων στο εξωτερικό αλλά και την επιτάχυνε καθώς από τα 10 χρόνια κρίσης, από το 2008, το 1/3 των νέων έφυγαν από την Ελλάδα από τη στιγμή που ο ίδιος ανέλαβε την εξουσία. Περισσότεροι από 600.000 νέοι έχουν φύγει από τη χώρα αναζητώντας αυτό που τους έκλεψε ο Αλέξης Τσίπρας. Την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Και πρόκειται για νέους εκ των οποίων οι 7 στους 10 είναι πτυχιούχοι. Πρόκειται για την μεγαλύτερη απώλεια ανθρώπινου δυναμικού και επενδυτικού κεφαλαίου από τη χώρα μας. Γιατί όλοι αυτοί οι νέοι που έφυγαν από την Ελλάδα για να εργασθούν στο εξωτερικό αναζητώντας ελπίδα και προοπτική, ήταν η επένδυση της Ελλάδας για τη δημιουργία του δικού της μέλλοντος.

Και φυσικά διαπιστωμένες περιπτώσεις όπου στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έβαλαν το χέρι στο βάζο με το μέλι, μπορεί να μην έχουν βγει στη δημοσιότητα, αλλά πληροφορίες για συμπεριφορές που θυμίζουν άλλες εποχές όλο και πληθαίνουν, με ό,τι σημαίνει αυτό, καθώς πολλοί από τους ασκούντες εξουσία, θεωρούν ότι το κράτος τους ανήκει, ότι είναι βοσκοτόπι τους.

Η μεγάλη οικονομική κλοπή όμως που έχει κάνει σε βάρος του συνόλου των Ελλήνων ο κ. Τσίπρας, είναι αυτή που απορρέει από την άσκηση της οικονομικής του πολιτικής. Σε περισσότερα από 100 δις ευρώ έχει ανεβάσει επανειλημμένως τα επίχειρα της εξουσίας Τσίπρα για τον ελληνικό λαό ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας κ. Κλάους Ρέγκλινγκ, διαψεύδοντας τον Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος κ. Γιάννη Στουρνάρα ο οποίος μετριοπαθώς ανέβαζε τον λογαριασμό στα 80 δις ευρώ. Και φυσικά, πέραν όλων αυτών, αν δεν υπήρχε η τυχοδιωκτική πολιτική Τσίπρα – Βαρουφάκη στο α΄ εξάμηνο του 2015, δεν θα φτάναμε ποτέ στο γ΄ μνημόνιο των 86 δις ευρώ, και στα πρόσθετα εισπρακτικά μέτρα των 14 δις ευρώ, τα οποία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ αντλεί από τους Έλληνες φορολογούμενους.

Από τις τσέπες των Ελλήνων φεύγουν όμως όλα αυτά τα χρήματα για να καλύψουν πολιτικές που υποθηκεύουν το μέλλον των παιδιών μας.

Κάποιοι, ίσως, θα με χαρακτηρίσουν κυνικό, αν πω ότι αθροιστικά θα ήταν προτιμότερο να είχαμε στην κυβέρνηση κάποιες περιπτώσεις που ορισμένοι έβαλαν το χέρι στο βάζο με το μέλι και το δημόσιο έχασε 50 ή 100 εκατομμύρια ευρώ παρά τώρα που καλούμαστε όλοι να πληρώσουμε την ανικανότητα και βλακεία, σε αρκετές περιπτώσεις των κυβερνώντων με 100 δις ευρώ.

Γιατί τον κλέφτη τον πιάνεις, του δεσμεύεις την περιουσία και σε κάθε περίπτωση φτιάχνεις νόμους και τον πολεμάς. Τη διαφθορά και τους κλέφτες μπορείς να τους νικήσεις. Η ηλιθιότητα και η βλακεία, όμως, ενός ανίκανου να διοικήσει που θεωρεί τον εαυτό του ικανό, είναι αήττητη. Και οι πράξεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ καθημερινά μας το θυμίζουν και το αποδεικνύουν.


Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 06 Σεπτέμβριος 2017 07:41

Προσθήκη νέου σχολίου

Το apopseis δημοσιεύει όλα τα σχόλια, πλην των υβριστικών. Τα σχόλια εκφράζουν μόνο τον συγγραφέα τους και δεν υιοθετούμε τις θέσεις που εκφράζονται σε αυτά. Αν αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο apospeis @ apopseis.gr


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Γιώργος Κοντογιάννης

Γιώργος Κοντογιάννης

Πρώην Βουλευτής Ηλείας, πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας

Σύντομο βιογραφικό

Γεννήθηκε στο Βαρθολομιό Ηλείας το 1962. Έγγαμος με τη Σοφία Χίντζιου και πατέρας δύο αγοριών.

Επάγγελμα:
Δημοσιογράφος.


Κοινοβουλευτικές δραστηριότητες

Εξελέγη βουλευτής του Νομού Ηλείας με τη Ν.Δ. για πρώτη φορά το Μάρτιο του 2004 και επανεξελέγη το 2007, το 2009 και το 2012. Από τον Ιανουάριο έως το Οκτώβριο του 2009 διετέλεσε Υφυπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας. Από το 2004 έως το 2007 μετείχε ως Γραμματέας στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου και ως Μέλος στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος και στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών. Τον Οκτώβριο του 2007 εξελέγη Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας. Από το  2007 έως και τον Ιανουάριο του 2008 μετείχε ως Μέλος στην Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου και στην  Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος και Ειδική Επιτροπή Περιφερειών. Το 2009 και μετά μετέχει στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων.


Πολιτικές - κοινωνικές δραστηριότητες

Διετέλεσε πολιτικός συντάκτης στην ΕΡΤ και στις εφημερίδες Απογευματινή, Ελεύθερος (1998-1993) και Εστία (1984). Αρχισυντάκτης στην Απογευματινή της Κυριακής (1999-2002). Αρθρογράφος στις εφημερίδες του Πύργου Πατρίς και Πρώτη (2002). Συνεργάτης στην εφημερίδα Εξπρές, μηνιαία περιοδικά και σε επαρχιακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς καθώς και στην εκδιδόμενη από το κόμμα της Ν.Δ. εβδομαδιαία εφημερίδα Νέα Πορεία (1980-1981). Από το 1980 συνεργάτης του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ. και εκ των επιτελικών στελεχών του από το Μάρτιο του 1997.

Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου ΗΣΑΠ (1989).

Εκ των συγγραφέων της σειράς βιβλίων «Ελλήνων Χρόνος» και «Ελληνισμός και Ορθοδοξία». Έχει γράψει επίσης το βιβλίο «Η Ηλεία στην Ελλάδα της Ευρώπης και της Aνάπτυξης».

Μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ), της Ένωσης Κωνσταντινοπολιτών Ηλιούπολης και του Ομίλου «Πολιτεία Ήλιδας Ολυμπίας».

Ενεργό στέλεχος της ΟΝΝΕΔ από το 1976 και στέλεχος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ του Οικονομικού της Νομικής (1983-1988).


Διεύθυνση e-mail

g-kont@otenet.gr, giorgoskontogiannis1@gmail.com