130x180 books

130x180 monopati

130x107mathisi

130x300 unicef

 
130x180 amnesty

130x130 warchild


130x130 reporters

130x180 doctors sans


130x180 warchild

130x180 apopseis


130x130 cancer

130x180 twitter

130x300 books

 

 

Διαφήμιση
Σάββατο, 26 Αύγουστος 2017 07:11

Καιρός για αλήθειες

  Κώστας Γκαβογιάννης

γράφει ο Κώστας Γκαβογιάννης.

Η εποχή της παρατεταμένης κρίσης που βιώνουμε μας εξαναγκάζει να παραμένουμε στάσιμοι σαν κοινωνία και σα χώρα, αφού οι προοπτικές, όσο εξακολουθεί να παραμένει η αβεβαιότητα εκμηδενίζονται με μαθηματική ακρίβεια. Οι ευθύνες για την ελληνική κρίση βαραίνουν πολλούς και η γέννησή τους βρίσκονται αρκετά χρόνια πίσω, χρόνια απερισκεψίας και επιπολαιότητας.

 

Το παράδοξο όμως στην ελληνική κάμψη είναι η άρνηση που χαρακτηρίζει τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να προχωρήσει μπροστά. Όχι μόνο δεν εκτίμησε τα σφάλματα του παρελθόντος, ώστε να διδαχθεί και να αποφύγει ό,τι μας υποβιβάζει, κοινωνικά και οικονομικά, αλλά προχωρά ακόμα παραπέρα περιπλέκοντας τη χώρα σε μια αέναη δίνη που την παρασύρει όλο και πιο βαθιά.

pos-peiraiwsΨέμματα και μπαράζ υποσχέσεων χωρίς κανένα αντίκρυσμα είναι τα όπλα με τα οποία προσπαθούν να πείσουν μια κοινωνία να συνεχίσει να υποφέρει. Είναι αυτοί που για το καπρίτσιο της αριστερής δήθεν ενόρασης από τη μια και για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους μας επέβαλαν τα capital controls, γνωρίζοντας από πριν ότι θα πνίξουν μ΄αυτό τον τρόπο την όποια ελπίδα. Το τρίπτυχο, δημοψήφισμα, capital control, άτακτη υποχώρηση, εξυπηρέτησε μόνο την ανοχή των ευρωπαίων απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα, μια ανοχή που την πληρώνουν οι Έλληνες πολίτες με επιπλέον βάρη, με επιπλέον φόρους, με επιπλέον χρέη και το κυριότερο χωρίς προοπτική.Ταυτόχρονα, τα ψέμματα συνεχίζονται σε μια προσπάθεια να παρουσιαστεί το μαύρο σαν άσπρο. Όσο για την κοινωνία συνεχίζει να πληρώνει με κόστος οικονομικό και κυρίως ψυχικό. Μπαράζ κατασχέσεων από την εφορία για να πληρωθεί το τίμημα των εξωφρενικών πρωτογενών πλεονασμάτων. Κατασχέσεις του μόχθου νοικοκυραίων ανθρώπων που φορολογούνται βάναυσα για κα καλυφθεί η σύμπλευση της ιδεοληψίας με την ανεπάρκεια. Και επαναλαμβάνω, χωρίς καμία προοπτική, γιατί αν κοιτάξει κανείς τα προαπαιτούμενα που πρέπει να εκπληρωθούν μέχρι το τέλος του χρόνου θα καταλάβει ότι τα χειρότερα έπονται.

Αυτή η μαύρη σελίδα στην πορεία της χώρας πρέπει επιτέλους να κλείσει και να περάσουμε σε μια εποχή ειλικρίνειας αφήνοντας το ψέμα και το λαϊκισμό πίσω μας. Μόνο με τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη έχουμε τη δυνατότητα να καταφέρουμε επιτέλους κάτι καλό για όλους μας. Η Ελλάδα δεν έχει την πολυτέλεια να ανέχεται συνεχώς την κοροϊδία. Χρειάζεται εμπιστοσύνη, ειλικρίνεια και καταρτισμένους ανθρώπους που θα μπορέσουν να χτίσουν αποδοτικές σχέσεις αξιοκρατίας και προοπτικών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τις ιδέες και τον εναρμονισμό του στις ανάγκες της χώρας και των πολιτών, έφερε την αναγέννηση στη Νέα Δημοκρατία, καθιστώντας την μοναδική και πραγματική διέξοδο για τη χώρα και την κρίση που τη μαστίζει.


 

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 26 Αύγουστος 2017 07:35

Προσθήκη νέου σχολίου

Το apopseis δημοσιεύει όλα τα σχόλια, πλην των υβριστικών. Τα σχόλια εκφράζουν μόνο τον συγγραφέα τους και δεν υιοθετούμε τις θέσεις που εκφράζονται σε αυτά. Αν αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο apospeis @ apopseis.gr


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Κώστας Γκαβογιάννης

Κώστας Γκαβογιάννης

Ο Κώστας Γκαβογιάννης είναι ελεύθερος επαγγελματίας και στέλεχος της ΝΔ από την Καρδίτσα