130x180 books

130x180 monopati

130x107mathisi

130x300 unicef

 
130x180 amnesty

130x130 warchild


130x130 reporters

130x180 doctors sans


130x180 warchild

130x180 apopseis


130x130 cancer

130x180 twitter

130x300 books

 

 

Διαφήμιση
Κυριακή, 06 Αύγουστος 2017 07:26

Η μουλωχτή θωπεία

  Νίκος Γκίκας

γράφει ο Νίκος Γκίκας.

Προκαλούν στον πολίτη τα θεμελιώδη συναισθήματα της οργής και του οίκτου. Μόνοι τους οι πολίτες δεν θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα καθώς έλκονται από τη φυσική ροπή του εύκολου και τις υπαρξιακές αγωνίες. Από την απειθαρχία, τη σύγχυση των φαντασιώσεων και τον ανορθολογισμό. Από την ιδιοτέλεια και την πλεονεξία που κρύβεται μέσα τους.

 

Δεν μπορούν να εξοικειωθούν με τα κρυμμένα τους, με την αλήθεια εν πολλοίς, διότι οι έπαινοι, οι φιλοφρονήσεις και οι υποσχέσεις αποτελούν βασικά στοιχεία της ιδιοπροσωπίας του λαού και με αυτό το πρωτόλειο απαύγασμα της Αριστεράς τα ζητήματα απλοποιήθηκαν.

Ξεπέρασε και τον εαυτό της στην παραμόρφωση της πραγματικότητας, με ψευδαισθήσεις τρομακτικές. Το καταστρεπτικό της δυναμικό επιτυγχάνει ανείπωτες ήττες σε ολόκληρη την κοινωνία, αλλά η δίψα για εξουσία κατατροπώνει κάθε φραγμό.

pos-peiraiwsΕίναι η Αριστερά της καταλληλόλητας, η χρήσιμη αριστερά των παραπλανημένων επαναστατικών υποκειμένων. Η Αριστερά των επιδομάτων και των κουπονιών. Δεν τους ενδιαφέρει η αταξική κοινωνία αλλά η ταξική ομοιομορφία του προλεταριάτου, που ως εργαλείο στα χέρια τους αποτελεί το σανίδι για την εξουσία. Είναι η Αριστερά της κοινωνικής σωτηρίας, της μετάβασης στη νέα εποχή της τάξης και της ασφάλειας. Η Αριστερά που θέλει να καθυποτάξει την κοινωνία και που δίνει τα πάντα, αρκεί να μην χάσει πρόωρα την εξουσία.

Στην πραγματικότητα αδυνατούν να κατανοήσουν το χαρακτήρα της εποχής και κατά συνέπεια να ορθώσουν μια κριτική και ένα όραμα ανάλογο των περιστάσεων. Αυτή η αριστερή μελαγχολία, η πολιτική και πολιτιστική μιζέρια όπως την εξέφρασε ο Β. Μπένγιαμιν, υποδηλώνει έναν ακατάσχετο ναρκισσισμό που οδηγεί στην καταστροφή. Η ασύστολη αριστερολαγνεία τους ενδιαφέρεται για την ολική αλλοτρίωση και αποξένωση των πολιτών από κάθε αξία και ιδανικό.

Άλλοτε η αριστεία, άλλοτε η σημαία, η προσευχή, τα αρχαία, η ιστορία και οτιδήποτε άλλο που χαρακτηρίζει το λαό αυτό. Επιθυμούνε την διανοητική και κοινωνική ακηδία, την παθητική αποδοχή. Την καλλιέργεια του ασυνείδητου. Την μεταμόρφωση των πολιτών σε ενοχικούς και φοβισμένους, μακριά από τις αξίες και τις ελευθερίες του ευρωπαϊκού πολιτισμού τον οποίο και αντιστρατεύονται.

Δεν αντιλαμβάνονται πως οι πολίτες επιθυμούν ελευθερίες και επιλογές στον τρόπο ζωής, στην υγεία, στην παιδεία, στην ενημέρωση και όχι συγκεντρωτισμό και ομοιομορφία. Μοιάζουν αχαλίνωτοι αλαζόνες, με περισσό θράσος και κυνισμό, σε ένα καθεστώς υποτέλειας και δουλικότητας που συμπυκνώνεται από την απόλυτη αναγνώριση του χρέους, την υποθήκευση για 99 χρόνια της δημόσιας περιουσίας, μέχρι την περικοπή των συντάξεων και του αφορολόγητου.

Δεν εκπλήσσει κανέναν που μόλις το 11% των πολιτών τους εμπιστεύεται, σύμφωνα με το τελευταίο Ευρωβαρόμετρο, καθώς αντιλαμβάνονται την ιδεολογική μουλωχτή θωπεία ως έναν αριστερίζοντα φασισμό, νοτιοαμερικανικού τύπου. Μια μπανανία δηλαδή. Τα δύσκολα είναι μπροστά μας όσο και αν επιχαίρουν για την πρόοδο.  

Για να διαβάσετε περισσότερα άρθρα του Νίκου Γκίκα πατήστε εδώ!Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 06 Αύγουστος 2017 07:44

Προσθήκη νέου σχολίου

Το apopseis δημοσιεύει όλα τα σχόλια, πλην των υβριστικών. Τα σχόλια εκφράζουν μόνο τον συγγραφέα τους και δεν υιοθετούμε τις θέσεις που εκφράζονται σε αυτά. Αν αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο apospeis @ apopseis.gr


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Νίκος Γκίκας

Νίκος Γκίκας

Ο Νίκος Γκίκας είναι αρθρογράφος στον τοπικό τύπο ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ τις Κυριακές