130x180 books

130x180 monopati

130x107mathisi

130x300 unicef

 
130x180 amnesty

130x130 warchild


130x130 reporters

130x180 doctors sans


130x180 warchild

130x180 apopseis


130x130 cancer

130x180 twitter

130x300 books

 

 

Διαφήμιση
Τρίτη, 01 Αύγουστος 2017 08:33

Το μεγαλύτερο εθνικό έγκλημα του Αλέξη Τσίπρα…

  Γιώργος Κοντογιάννης

γράφει ο Γιώργος Κοντογιάννης.

 

Υπάρχουν συμπεριφορές του Αλέξη Τσίπρα και των πάσης ιδεολογίας «συντρόφων» του (ακόμα και με την κυριολεκτική έννοια του όρου, γιατί ο αποδεδειγμένα και χωρίς ηθικούς φραγμούς ψεύτης εύκολα παρασύρεται και σε άλλα ανομήματα και οι «σύντροφοι» γίνονται «συν-τροφοι»), σε αυτόν τον αχταρμά που ονομάζεται κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, που θα δικαιολογούσαν μια κατηγορία «εθνικού εγκλήματος».

 

Γιατί σίγουρα εθνικό έγκλημα είναι όταν έχεις σχέδιο εξόδου από την Ευρωζώνη.

Σίγουρα εθνικό έγκλημα είναι όταν διαπραγματεύεσαι την αλλαγή γεωστρατηγικών και πολιτικών συμμαχιών της χώρας σου, επαιτώντας από τη μια λίγα ρούβλια και από την άλλη συζητάς να δώσεις αντάλλαγμα στρατιωτικές βάσεις, θέτοντας ουσιαστικά σε κίνδυνο και την παραμονή της χώρας σου στο ΝΑΤΟ, σε μια περίοδο που ο περίγυρός σου έχει πάρει «φωτιά».

Σίγουρα εθνικό έγκλημα είναι να πηγαίνεις σε έναν ηγέτη μιας χώρας που παρά τον εθνικό πλούτο που έχει, την έχει καταστήσει οικονομικό παρία στη διεθνή κοινότητα, με το λαό να υποφέρει ακόμα και για τα βασικά είδη διατροφής και υγιεινής. Και συ να επιζητείς να του μοιάσεις, επειδή νομίζεις ότι ιδεολογικά είσαι κοντά του, αν και αυτό είναι πολύ ρομαντική εξήγηση για ένα πρόσωπο σαν τον Τσίπρα που έχει αποδειχθεί ο καλύτερος μαθητής ενός άκρατου νεοφιλελευθερισμού και μιας χωρίς τέλος θατσερικής πολιτικής!

pos-peiraiwsΣίγουρα εθνικό έγκλημα είναι να δίνεις εντολή σε ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα άτομα της διεθνούς οικονομικής σκηνής και λάτρη του κάθε λογής ρίσκου, αλλά και με ιδεολογικές και οικονομικές εμμονές, να σου φτιάξει με το επίσης αμφιλεγόμενο επιτελείο του, σχέδιο εξόδου από το ευρώ. Σχέδιο που ισοδυναμούσε με έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, που για την είσοδό μας σε αυτήν είχαμε ως λαός αγωνιστεί και ματώσει. Και μάλιστα ως αμοιβή του σχεδίου εξόδου από το ευρώ, να δίνεις στον άνθρωπο που το συνέταξε το υπουργείο Οικονομικών, ώστε να μπορέσει να το υλοποιήσει.

Σίγουρα εθνικό έγκλημα είναι, όχι μόνο για τον Τσίπρα και τον εταίρο του Καμμένο που υποτίθεται θα κρατούσε το τραίνο στις ράγες, το ότι το σχέδιο εξόδου από το ευρώ παρουσιάσθηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο και κανένας δεν αντέδρασε. Αντίθετα χειροκροτούσαν!!!

Σίγουρα είναι εθνικό έγκλημα να φορτώνεις ένα εξουθενωμένο οικονομικά και ψυχικά λαό με επιπλέον φόρους 12,5 δις και πειραματισμούς που στοιχίζουν στην οικονομία σου πάνω από 100 δις καλυπτόμενος πίσω από τη δικαιολογία, «είχα αυταπάτες και απειρία». Τελικά, όντως, είναι ακριβά τα δίδακτρα που πληρώνει ο λαός για να μάθει ο Αλέξης να παίζει τον πρωθυπουργό. Το κακό όμως είναι ότι δεν μαθαίνει…

Σίγουρα εθνικό έγκλημα είναι η επίθεση σε θεσμούς, όπως η Δικαιοσύνη, που αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες λειτουργίας του δημοκρατικού μας πολιτεύματος. Άλλωστε η υπονόμευσή της είναι το πρώτο βήμα κάθε επίδοξου δικτάτορα.

Σίγουρα εθνικό έγκλημα είναι η ανοχή σε κάθε είδους παρανομία ομάδων αντιεξουσιαστών, που έχουν στήσει το δικό τους κράτος σε μια από τις πιο κεντρικές περιοχές των Αθηνών, στα Εξάρχεια. Και οι οποίοι όποτε επιθυμούν κάνουν και μια εισβολή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, στην Τράπεζα της Ελλάδος, ακόμα και στο Κοινοβούλιο, για να αποδείξουν ότι τελικά το κράτος είναι αυτοί και όχι η εκλεγμένη κυβέρνηση, που υφίσταται μόνο και μόνο για να ελευθερώνονται μέλη των ομάδων τους, αν η Αστυνομία κάνει το λάθος και τους συλλάβει. Είναι εθνικό έγκλημα γιατί δίνεται η εντύπωση ότι οι νόμοι για την ασφάλεια ισχύουν κατά περίπτωση. Γιατί, φυσικά, είναι προφανές ότι χωρίς ισονομία και ασφάλεια δεν υπάρχει δημοκρατία και χωρίς δημοκρατία και συνθήκες ασφάλειας, δεν μπορεί να υπάρξει οικονομική ανάπτυξη.

Σίγουρα εθνικό έγκλημα θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί η προσπάθεια αποκοπής του Έλληνα από τις θρησκευτικές του ρίζες, οι οποίες, σε μεγάλο βαθμό, είναι ιστορικά συνδεμένες με τη διατήρηση της εθνικής του ταυτότητας.

Σίγουρα εθνικό έγκλημα θα μπορούσε να χαρακτηρισθούν, επίσης, αποφάσεις που έρχονται σε αντίθεση με την ύπαρξη της παραδοσιακής ελληνικής οικογένειας, η οποία άλλωστε, κατά γενική ομολογία είναι εκείνη που κρατά ζωντανή την Ελλάδα σε αυτή την απίστευτη σε μέγεθος και διάρκεια οικονομική κρίση. Θα μπορούσε να μείνει άρρηκτος ο κοινωνικός ιστός αν ανάλογα μέτρα είχαν ληφθεί σε χώρες όπως η Δανία, η Ολλανδία, η Γερμανία κλπ, που οι δεσμοί της οικογένειας και η οικογενειακή αλληλεγγύη δεν είναι τόσο ισχυροί όσο στην Ελλάδα;

Το μεγαλύτερο όμως εθνικό έγκλημα που κάνει αυτή η κυβέρνηση και το οποίο αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη είναι το έγκλημα σε βάρος της παιδείας.

Η παιδεία αποτελεί τη βάση πάνω στην οποία οικοδομείται το μέλλον μιας χώρας, ενός έθνους. Το μέλλον αυτό, όμως, το υποσκάπτει η κυβέρνηση, γιατί όντας υποταγμένη σε ιδεοληψίες θέλει να επαναφέρει την κατάσταση στην Παιδεία στα επίπεδα της δεκαετίας του 1980.

Και μπορεί τότε οι αλλαγές της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ να έγιναν αποδεκτές μέσα στο πλαίσιο μιας λανθασμένης κοινωνικής δικαιοσύνης, αλλά ήταν άλλες οι εποχές και άλλα τα οικονομικά δεδομένα.

Σήμερα η παιδεία δεν αντέχει σε πειραματισμούς. Πρέπει να εκσυγχρονισθεί και να εξελιχθεί. Πρέπει να στηριχθεί στην αριστεία και στην ευελιξία. Πρέπει να βαδίζει παράλληλα με τις ανάγκες της οικονομίας και της αγοράς και όχι να τις ακολουθεί ασθμαίνοντας.

Μιλώντας στη Βουλή επί του προϋπολογισμού του 2010, είχα τονίσει ότι η παιδεία μπορεί να γίνει πόλος οικονομικής ανάπτυξης για τη χώρα μας. Γιατί μπορούμε να καταστήσουμε την παιδεία κέντρο για παροχή υπηρεσιών σε ολόκληρη την Νοτιοανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια. Η ζωή αποδεικνύει ότι τα όρια είναι πολύ μεγαλύτερα. Φθάνουν στον αραβικό κόσμο και στην Κίνα. Θα πρέπει όμως να γίνουμε οι καλύτεροι σε αυτό που προσφέρουμε. Και μπορούμε να το επιτύχουμε. Όπως έχουμε φοιτητές στη Σχολή Ικάρων και στην Ευελπίδων από όλον τον κόσμο, έτσι θα μπορούσαμε να έχουμε φοιτητές, προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς, από όλον τον κόσμο. Δεν τολμούμε να το κάνουμε. Το κάνει η Κύπρος και έχει εξασφαλίσει σημαντικούς οικονομικούς πόρους, αλλά και μελλοντικούς υποστηρικτές και φίλους. Γιατί δεν μπορούν κάποιοι να καταλάβουν ότι αν κάποιοι ξένοι στην καταγωγή «μεταλάβουν» της ελληνικής παιδείας, σε σημαντικό βαθμό θα νιώθουν, θα αισθάνονται και θα σκέφτονται ως Έλληνες. Και αυτό είναι ένα γεγονός που θα συνέβαλε καθοριστικά στην προώθηση ελληνικών θέσεων και συμφερόντων σε όλα τα επίπεδα.

Η κυβέρνηση δεν εννοεί να καταλάβει ότι η Ελλάδα πρέπει να αξιοποιήσει την μεγάλη ιστορική, πνευματική και πολιτιστική της παράδοση, να εκσυγχρονίσει την παιδεία της, να προσελκύσει όλους τους μεγάλους πνευματικούς άνδρες και γυναίκες Έλληνες που δρουν και προκόβουν στο εξωτερικό και να τρέξει για να προλάβει το μέλλον. Να προσφέρει υπηρεσίες στον τομέα της παιδείας και να γίνει Παγκόσμιο Κέντρο Εκπαίδευσης.

Πρέπει όμως να κατανοήσουμε όλοι ότι με λογικές Γαβρόγλου και χωρίς τη συμβολή και του ιδιωτικού τομέα, παράλληλα με τον δημόσιο, αυτό δεν μπορεί να γίνει.

Η Αριστερά του Τσίπρα και ο εθνικολαϊκισμός του Καμμένου αποδεικνύεται ότι δεν θέλουν τους Έλληνες μορφωμένους, δεν θέλουν μια ισχυρή παιδεία, γιατί έτσι δεν θα μπορούν να παρασύρουν το λαό στα ψέματά τους και στις ψεκασμένες θεωρίες τους.

Χρέος όλων όσων πιστεύουν στις δυνατότητες της Ελλάδος και των Ελλήνων, όλων όσων κινούνται μέσα στο σύγχρονο ευρωπαϊκό πλαίσιο και δεν φοβούνται από την εμβάθυνση της δημοκρατίας η οποία επέρχεται από την ενίσχυση της παιδείας, είναι να αντιδράσουν. Όχι μόνο με λόγια. Αλλά και με έργα. Με πράξεις, όπως θα έκαναν και αυτοί που διαπράττουν το τεράστιο αυτό εθνικό έγκλημα.Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 01 Αύγουστος 2017 09:00

Προσθήκη νέου σχολίου

Το apopseis δημοσιεύει όλα τα σχόλια, πλην των υβριστικών. Τα σχόλια εκφράζουν μόνο τον συγγραφέα τους και δεν υιοθετούμε τις θέσεις που εκφράζονται σε αυτά. Αν αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο apospeis @ apopseis.gr


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Γιώργος Κοντογιάννης

Γιώργος Κοντογιάννης

Πρώην Βουλευτής Ηλείας, πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας

Σύντομο βιογραφικό

Γεννήθηκε στο Βαρθολομιό Ηλείας το 1962. Έγγαμος με τη Σοφία Χίντζιου και πατέρας δύο αγοριών.

Επάγγελμα:
Δημοσιογράφος.


Κοινοβουλευτικές δραστηριότητες

Εξελέγη βουλευτής του Νομού Ηλείας με τη Ν.Δ. για πρώτη φορά το Μάρτιο του 2004 και επανεξελέγη το 2007, το 2009 και το 2012. Από τον Ιανουάριο έως το Οκτώβριο του 2009 διετέλεσε Υφυπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας. Από το 2004 έως το 2007 μετείχε ως Γραμματέας στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου και ως Μέλος στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος και στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών. Τον Οκτώβριο του 2007 εξελέγη Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας. Από το  2007 έως και τον Ιανουάριο του 2008 μετείχε ως Μέλος στην Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου και στην  Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος και Ειδική Επιτροπή Περιφερειών. Το 2009 και μετά μετέχει στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων.


Πολιτικές - κοινωνικές δραστηριότητες

Διετέλεσε πολιτικός συντάκτης στην ΕΡΤ και στις εφημερίδες Απογευματινή, Ελεύθερος (1998-1993) και Εστία (1984). Αρχισυντάκτης στην Απογευματινή της Κυριακής (1999-2002). Αρθρογράφος στις εφημερίδες του Πύργου Πατρίς και Πρώτη (2002). Συνεργάτης στην εφημερίδα Εξπρές, μηνιαία περιοδικά και σε επαρχιακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς καθώς και στην εκδιδόμενη από το κόμμα της Ν.Δ. εβδομαδιαία εφημερίδα Νέα Πορεία (1980-1981). Από το 1980 συνεργάτης του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ. και εκ των επιτελικών στελεχών του από το Μάρτιο του 1997.

Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου ΗΣΑΠ (1989).

Εκ των συγγραφέων της σειράς βιβλίων «Ελλήνων Χρόνος» και «Ελληνισμός και Ορθοδοξία». Έχει γράψει επίσης το βιβλίο «Η Ηλεία στην Ελλάδα της Ευρώπης και της Aνάπτυξης».

Μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ), της Ένωσης Κωνσταντινοπολιτών Ηλιούπολης και του Ομίλου «Πολιτεία Ήλιδας Ολυμπίας».

Ενεργό στέλεχος της ΟΝΝΕΔ από το 1976 και στέλεχος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ του Οικονομικού της Νομικής (1983-1988).


Διεύθυνση e-mail

g-kont@otenet.gr, giorgoskontogiannis1@gmail.com