130x180 books

130x180 monopati

130x107mathisi

130x300 unicef

 
130x180 amnesty

130x130 warchild


130x130 reporters

130x180 doctors sans


130x180 warchild

130x180 apopseis


130x130 cancer

130x180 twitter

130x300 books

 

 

Διαφήμιση
Σάββατο, 08 Ιούλιος 2017 07:00

Ο ήλιος έδυσε

  Δημήτρης Τζελέπης

γράφει ο Δημήτρης Τζελέπης.

Ο ήλιος έδυσε. Το ΠΑΣΟΚ σαν αυτόνομο κόμμα μάλλον έδυσε και αυτό. Από εδώ και στο εξής αρχίζουν τα δύσκολά για την ΔΗΣΥ. Πολλά ερωτήματα, πολλές σκέψεις, πολλοί τενόροι έχουν μαζευτεί. Αυτό δημιουργεί κάποια ερωτήματα, εκ των οποίων ένα είναι το αν η ΔΗΣΥ είναι αυτόνομο κόμμα ή πολυτασικός φορέας, κάτι σαν τον ΣΥΡΙΖΑ του 2012;  

 

Το συνέδριο του περασμένου Σαββατοκύριακου έδειξε ότι δεν ήταν εντελώς ανούσιο και είδαμε ότι κάτι κινείται στον πολύπαθο χώρο της Κεντροαριστεράς.

Οι ομιλίες που κέντρισαν το ενδιαφέρον ήταν του Παπανδρέου, που έδειξε ότι είναι εδώ και προβλημάτισε πολλούς για το τι σκέφτεται, και του Σημίτη, που ως γνωστόν τον τελευταίο καιρό είναι ενεργός, ο οποίος τόνισε ότι είναι επίταξη των καιρών να συνεργαστούμε όλοι μαζί, γιατί τίποτα ακόμη δεν έχει τελειώσει και οι κίνδυνοι δεν έχουν εξαλειφθεί.

pos-peiraiwsΚαι οι δύο πρώην πρόεδροι είχαν ευρεία αποδοχή από το κοινό του συνεδρίου. Η πρόεδρος της ΔΗΣΥ τόνισε ότι θα πάμε σε εκλογή από την βάση και ιδρυτικό συνέδριο από τον Δεκέμβριο. Κάτι που ήθελε εξ αρχής ο Θεοδωράκης και η Ώρα Αποφάσεων. Μάλλον και η πρωτοβουλία της κ. Διαμαντοπούλου ικανοποιεί αυτό που εξήγγειλε η κ. Γεννηματά από το βήμα του συνεδρίου.

Τον πιο άχαρο ρόλο τον είχε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ο Τζανακόπουλος που είπε ότι δεν σχετίζουμε την αριστερά με την δεξιά. Μάλλον ξέχασε με ποιον κυβερνάει ο κ. Τσίπρας.

Το μέλλον αυτού του χώρου στην Ευρώπη δεν διαγράφεται και πολύ ευοίωνο. Στην Γαλλία καταποντίστηκαν με το 6%, στην Γερμανία το άλογο Σουλτς χάνει, μόνο στην Αγγλία πήγε καλά ο Κόρμπιν στις τελευταίες εκλογές, γιατί η Μέι αποφάσισε να κάνει την ζωή της δύσκολη. Τώρα στην Ελλάδα θα πρέπει να δούμε τις πράξεις, αλλά και ποιον θα εκλέξουν αρχηγό. Εάν εκλέξουν κάποιον από το παλιό κατάστρωμα δεν θα είναι και η καλύτερη λύση. Η λύση είναι να βρουν ένα άνθρωπο που δεν θα είναι από το παλαιό, αλλά έναν νέο άφθαρτο που ξεκινάει τώρα.

Το παρελθόν του ΠΑΣΟΚ διαγράφεται; Θέλουν να το θυμούνται; Πώς θα κάνουν το πάντρεμα με το νέο και το παρελθόν; Γίνεται να διαγραφούν μονομιάς όλα αυτά που άφησε και διαμόρφωσε ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ ο Ανδρέας Παπανδρέου; Σαφώς και δεν το θέλουν. Ερωτήματα που θα απαντηθούν προσεχώς.

Κανείς δεν ξέρει τι θα πράξει ο Βενιζέλος, έκανε μία ομιλία με πολλά ερωτηματικά. Θα είναι υποψήφιος στο επικράτειας όπως εισηγούνται κάποιοι στην Φώφη; Θα αποστρατευθεί;

Κάτι που ξεκαθάρισε από το συνέδριο είναι ότι η κ. Γεννηματά δεν θα επιχειρήσει να κάνει άνοιγμα προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο κάποιοι από τον ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν ότι θα συμπορευτεί με τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν θα συγκυβερνήσει με την ΝΔ.

Αυτός ο χώρος έχει μεταρρυθμιστές, που πιστεύουν στις μεταρρυθμίσεις.

Τώρα οι δημοσκοπήσεις τους δείχνουν στο 8%,10%,12%, ένα σεβαστό ποσοστό. Όμως, μετά τον Μητσοτάκη ποιος;

Η Ελλάδα είναι Ευρωπαϊκή χώρα και, έτσι όπως διαμορφώνονται οι συσχετισμοί στην ΕΕ, η Ελλάδα έχει μόνο τον Μητσοτάκη και μετά δεν υπάρχει κάτι ξεκάθαρα αξιόπιστο.Για περισσότερα άρθρα του Δημήτρη Τζελέπη πατήστε εδώ!


Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 08 Ιούλιος 2017 07:50

Προσθήκη νέου σχολίου

Το apopseis δημοσιεύει όλα τα σχόλια, πλην των υβριστικών. Τα σχόλια εκφράζουν μόνο τον συγγραφέα τους και δεν υιοθετούμε τις θέσεις που εκφράζονται σε αυτά. Αν αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο apospeis @ apopseis.gr


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Δημήτρης Τζελέπης

Δημήτρης Τζελέπης

Ο Δημήτρης Τζελέπης είναι φοιτητής στο ΔΠΘ , στο Τμήμα Γλώσσας Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξεινίων Χωρών στην Κομοτηνή. Στον ελεύθερο χρόνο του διαβάζει βιβλία κυρίως πολιτικής ιστορίας.