130x180 books

130x180 monopati

130x107mathisi

130x300 unicef

 
130x180 amnesty

130x130 warchild


130x130 reporters

130x180 doctors sans


130x180 warchild

130x180 apopseis


130x130 cancer

130x180 twitter

130x300 books

 

 

Διαφήμιση
Δευτέρα, 12 Ιούνιος 2017 20:12

Το στοίχημα της ΝΔ: Μεταρρυθμίσεις, καθημερινότητα, αποφασιστικότητα

  Γιώργος Κοντογιάννης

γράφει ο Γιώργος Κοντογιάννης.

Η κυβέρνηση με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, «κουτσά στραβά», το πιθανότερο θα καταφέρει να ξεπεράσει της 15 Ιουνίου.

Θα πάρει τη δόση, θα πάρει μια υπόσχεση για μελλοντική δέσμευση για το χρέος («ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι»), και την Πέμπτη το βράδυ θα ξεκινήσουν οι επιβεβλημένοι, πλέον, πανηγυρισμοί για τη νέα εθνική επιτυχία.

 

Μόνο που τώρα όσο ένταση κι αν έχουν οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης κανείς δεν θα την πιστεύει, αφού η υπόθεση «έκλεισε με επιτυχία η διαπραγμάτευση», αποδείχθηκε «τζούφια», ή μάλλον ένα από τα πιο σύντομα ανέκδοτα.

Κι επειδή αυτό το γνωρίζει και η κυβέρνηση, θα επιχειρήσει να στρέψει την προσοχή της κοινωνίας αλλού, κυρίως σε θέματα της καθημερινότητας, τα οποία κυρίως με διοικητικές αποφάσεις μπορεί να αντιμετωπίσει, καθώς και στην προώθηση μεταρρυθμίσεων για τις οποίες έχει δεσμευθεί με το 3ο και 4ο μνημόνιο και οι οποίες έχουν μείνει στα χαρτιά.

yellows-peiraiwsΌση διάθεση και να δείξει όμως η κυβέρνηση Τσίπρα, δεν θα έχει τα θεμιτά αποτελέσματα, αφού έχει χάσει την αξιοπιστία της.

Στο ίδιο πεδίο, σε θέματα καθημερινότητας, κινείται ήδη από καιρό και η ΝΔ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βλέπει συνεχώς εκπροσώπους παραγωγικών φορέων και ξεκινά και πάλι επαφές με το λαό, κάτι το οποίο δεν τολμά, φυσικά, να κάνει ο πρωθυπουργός, αφού όπου κι αν εμφανίζεται τελευταία δεν αποφεύγει τις αποδοκιμασίες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσα από την ενασχόλησή του με τα προβλήματα της καθημερινότητας των Ελλήνων, εκτός από το ότι έρχεται πιο κοντά στο λαό, τονίζει και την ηγετικότητά του, ενώ πείθει όσους συναναστρέφεται ότι υπάρχει εναλλακτική λύση. Παράλληλα γκρεμίζει το μηδενιστικό αφήγημα που βοηθά τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι «όλοι ίδιοι είναι».

Το πρόβλημα για τη ΝΔ είναι ότι ενώ αυτή θα προτείνει λύσεις και θα αναδεικνύει την κυβερνητική αδυναμία, θεσμικά η κυβέρνηση είναι εκείνη που μπορεί να λάβει αποφάσεις για να δώσει λύσεις.

Το πλεονέκτημά της είναι ότι η κυβέρνηση και να θέλει να δώσει λύσεις δεν μπορεί, γιατί δεν έχει τη δυνατότητα να καταστήσει ενιαία πολιτική γραμμή το συνονθύλευμα των διαφορετικών τάσεων, απόψεων και ιδεοληψιών, που υπάρχουν στον ΣΤΡΙΖΑ.

Κλασσικά παραδείγματα η ασφάλεια, η παιδεία και το Ελληνικό.

Για το Ελληνικό άλλα λέει ο αρμόδιος υφυπουργός κ. Στέργιος Πιτσιόρλας και άλλα ο βουλευτής Γιώργος Κυρίτσης και η παρέα του, που κάνουν κάθε τι για να ματαιωθεί η επένδυση.

Για την παιδεία, αλλά επιβάλλει η λογική για ελεύθερα, αυτοδιοικούμενα πανεπιστήμια και άλλα επιβάλλει το κομματικό συμφέρον με επικεφαλής τον υπουργό παιδείας κ. Γαβρόγλου.

Για την ασφάλεια, άλλα επιβάλλει η ίδια η ζωή, και άλλα το κομματικό κόμπλεξ απέναντι «στα παιδιά», που υπό τον μανδύα των αντιεξουσιαστών, ασκούν πολιτική με αποτέλεσμα το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να έχει γίνει υπουργείο Προστασίας των Αντιεξουσιαστών…

Γιατί η κοινή λογική λέει ότι βασική αρχή ενός ευνομούμενο κράτους είναι να προσφέρει σωστές υπηρεσίες στην Υγεία, στην Πρόνοια, στην Παιδεία και στην Ασφάλεια (εσωτερική και Εξωτερική).

Την Υγεία η παρούσα κυβέρνηση την έχει διαλύσει σε τέτοιο βαθμό που οι γιατροί «ξεπετάνε» ακόμη και ένα περιστατικό νεκρού παιδιού, χωρίς να αντιληφθούν ότι έχει σκοτωθεί από σφαίρα στο κεφάλι.

Την πρόνοια η κυβέρνηση της Αριστεράς την έχει ισοπεδώσει προς τα κάτω, ευτελίζοντας κάθε έννοια γύρω από την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Την παιδεία, θέλει να την γυρίσει στο επίπεδο του 1980, καθιστώντας τα πανεπιστήμια άντρο του κομματισμού, στερώντας τους τη δυνατότητα να προσφέρουν στην οικονομία της χώρας. (Θυμίζουμε ότι μελέτη της Τραπέζης της Ελλάδος ανέφερε ότι στα επόμενα 10 χρόνια μέσα από προγράμματα μεταπτυχιακών που καταργεί η κυβέρνηση, τα ΑΕΙ και ΤΕΙ θα μπορούσαν να προσφέρουν στην οικονομία 50 δις ευρώ!)

Την εσωτερική ασφάλεια η παρούσα κυβέρνηση δεν μπορεί να την εξασφαλίσει καθώς θα έπρεπε να έλθει σε αντιπαράθεση κατ’ αρχάς με «τα παιδιά» της, που κατοικοεδρεύουν στα Εξάρχεια και δεύτερον να αντιμετωπίσει με αποφασιστικότητα κάθε έκνομο φαινόμενο, έστω και αν αυτό θα της στερούσε ψήφους κοινωνικών ομάδων, όπως των Ρομά. (Στο Μενίδι κατοικούν 10.000 Ρομά. Οι 1.000 εξ αυτών είναι εκτός φυλακής με αναστολή. Το εμπόριο ναρκωτικών και όχι μόνο, κυριαρχεί στην περιοχή, αλλά η κυβέρνηση δεν τολμά).

Συνεπώς ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διαθέτει αυτό που η σημερινή ΝΔ έχει. Αποφασιστικότητα. Εκείνο που χρειάζεται είναι η αποφασιστικότητα αυτή, σε κάθε περίπτωση να καθίσταται καθημερινά όλο και πιο εμφανής. Μόνο έτσι θα πείσει όλο και μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι αλλά και ότι διαθέτει εναλλακτική λύση για έξοδο από την κρίση. Και για να επιτύχει, για να μην είναι μια ακόμη κυβέρνηση διαχείρισης της κρίσης, πρέπει να πείσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας γίνεται.Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 13 Ιούνιος 2017 07:56

Προσθήκη νέου σχολίου

Το apopseis δημοσιεύει όλα τα σχόλια, πλην των υβριστικών. Τα σχόλια εκφράζουν μόνο τον συγγραφέα τους και δεν υιοθετούμε τις θέσεις που εκφράζονται σε αυτά. Αν αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο apospeis @ apopseis.gr


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Γιώργος Κοντογιάννης

Γιώργος Κοντογιάννης

Πρώην Βουλευτής Ηλείας, πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας

Σύντομο βιογραφικό

Γεννήθηκε στο Βαρθολομιό Ηλείας το 1962. Έγγαμος με τη Σοφία Χίντζιου και πατέρας δύο αγοριών.

Επάγγελμα:
Δημοσιογράφος.


Κοινοβουλευτικές δραστηριότητες

Εξελέγη βουλευτής του Νομού Ηλείας με τη Ν.Δ. για πρώτη φορά το Μάρτιο του 2004 και επανεξελέγη το 2007, το 2009 και το 2012. Από τον Ιανουάριο έως το Οκτώβριο του 2009 διετέλεσε Υφυπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας. Από το 2004 έως το 2007 μετείχε ως Γραμματέας στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου και ως Μέλος στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος και στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών. Τον Οκτώβριο του 2007 εξελέγη Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας. Από το  2007 έως και τον Ιανουάριο του 2008 μετείχε ως Μέλος στην Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου και στην  Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος και Ειδική Επιτροπή Περιφερειών. Το 2009 και μετά μετέχει στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων.


Πολιτικές - κοινωνικές δραστηριότητες

Διετέλεσε πολιτικός συντάκτης στην ΕΡΤ και στις εφημερίδες Απογευματινή, Ελεύθερος (1998-1993) και Εστία (1984). Αρχισυντάκτης στην Απογευματινή της Κυριακής (1999-2002). Αρθρογράφος στις εφημερίδες του Πύργου Πατρίς και Πρώτη (2002). Συνεργάτης στην εφημερίδα Εξπρές, μηνιαία περιοδικά και σε επαρχιακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς καθώς και στην εκδιδόμενη από το κόμμα της Ν.Δ. εβδομαδιαία εφημερίδα Νέα Πορεία (1980-1981). Από το 1980 συνεργάτης του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ. και εκ των επιτελικών στελεχών του από το Μάρτιο του 1997.

Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου ΗΣΑΠ (1989).

Εκ των συγγραφέων της σειράς βιβλίων «Ελλήνων Χρόνος» και «Ελληνισμός και Ορθοδοξία». Έχει γράψει επίσης το βιβλίο «Η Ηλεία στην Ελλάδα της Ευρώπης και της Aνάπτυξης».

Μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ), της Ένωσης Κωνσταντινοπολιτών Ηλιούπολης και του Ομίλου «Πολιτεία Ήλιδας Ολυμπίας».

Ενεργό στέλεχος της ΟΝΝΕΔ από το 1976 και στέλεχος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ του Οικονομικού της Νομικής (1983-1988).


Διεύθυνση e-mail

g-kont@otenet.gr, giorgoskontogiannis1@gmail.com