130x180 books

130x180 monopati

130x107mathisi

130x300 unicef

 
130x180 amnesty

130x130 warchild


130x130 reporters

130x180 doctors sans


130x180 warchild

130x180 apopseis


130x130 cancer

130x180 twitter

130x300 books

 

 

Διαφήμιση
Σάββατο, 10 Ιούνιος 2017 13:55

Το ραδιούργημα της συναίνεσης

  Νίκος Γκίκας

γράφει ο Νίκος Γκίκας.

Η χειρότερη διακυβέρνηση της χώρας και μάλιστα σε τόσο κρίσιμη συγκυρία γίνεται από την υποτιθέμενη αριστερά, η οποία προκειμένου για την εξουσία, καθότι διψασμένη και ταπεινωμένη, εκποιεί τα πάντα.

 

Το ρεσάλτο στην εξουσία ως απώτερος στόχος έχει τραγικά αποτελέσματα για την κοινωνία. Πράγματι, εάν συνεννοούνταν νωρίτερα, από τις εκκλήσεις του Σαμαρά ακόμη, από τότε που το πρόβλημα ήταν πλέον γνωστό σε όλους, είναι σίγουρο πως θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα, αλλά δεν θα είχαμε την εθνοσωτήριο αριστερή κυβέρνηση.

Και αυτό είναι το πρόβλημα του κάθε αφιονισμένου αριστερού. Διότι κυβερνούν με ρητορική μίσους, με γερμανοτσολιάδες, μνημονιακούς, και προδότες, ενώ τώρα, μετά από 2 επιπλέον μνημόνια εκλιπαρούν για δανεικά και κατηγορούν την αντιπολίτευση, τους εχθρούς του αριστερού οράματος, για έλλειψη κατανόησης. Θα είχαμε αποφύγει όλο αυτό τον ορυμαγδό και την καταστροφή εάν οι ίδιοι έδειχναν την ανάλογη συνεννόηση στον Σαμαρά.

pos-peiraiwsΣτην πραγματικότητα επιδιώκουν να νομιμοποιήσουν την αποτυχία τους βάζοντας στο ίδιο αδιέξοδο κάδρο και τους λοιπούς αρχηγούς των κομμάτων. Αλλά το παραμύθι του αντιστασιακού πλέον δεν περνάει στους πολίτες. Είναι παντελώς αναξιόπιστοι καθότι οι συναινετικές αερολογίες τους δημιουργούν μόνο ενόχους. Η πολιτική εξαπάτηση και η συνήθης επαμφοτερίζουσα στάση τους επιδιώκει να δημιουργήσει μια πολιτική αιχμαλωσία στηριζόμενη σε επίπλαστη αυτοπεποίθηση.

Το σωτηριολογικό αφήγημα των νέοκομμουνιστών, της φυγής προς τον ουρανό που αγάλλεται και ο Σάκης, έχει ολοκληρωτικό χαρακτήρα, καθώς μεταχειρίζεται τους πάντες υπό το πρίσμα της κομματικής στοχοπροσήλωσης, ως το μέσον δηλαδή για την ικανοποίηση των συλλογικών και ατομικών στόχων. Του καθεστώτος πατερούλη δηλαδή που είναι και ο σκοπός της ματαιοδοξίας τους.

Και ενώ ο κομμουνισμός πέθανε, τα ιδεολογήματα της σωτηριολογικής αιχμαλωσίας του υφίστανται ακόμη σε ανεγκέφαλους θύλακες. Υπό το εσχατολογικό αυτό πρίσμα αντιλαμβάνονται τη συνεννόηση. Η προσγείωση ωστόσο είναι για πολλοστή φορά ανώμαλη. Συναίνεση λοιπόν σε τι; Στην εξαπάτηση, στην περιρρέουσα αγανάκτηση, στους φόρους; Και ποιοι είναι εκείνοι οι ηθοπλάστες κύκλοι της συναίνεσης; Αντιλαμβάνονται στο μεδούλι πλέον την προϊούσα λογική του χρήσιμου ηλίθιου.

Στην πραγματικότητα το ζήτημα δεν είναι η εθνική συνεννόηση αλλά η έλλειψη εμπιστοσύνης και η απουσία ύπαρξης ορθολογικού αναπτυξιακού σχεδίου από την κυβέρνηση. Εμπιστοσύνης πρώτιστα, καθώς οι δανειστές γνωρίζουν καλά πως έχουν να κάνουν με αυταπατώμενους και αλλοπρόσαλλους πολιτικούς λαϊκιστές και επομένως θα περιμένουν να εφαρμοστούν μέχρι κεραίας οι δεσμεύσεις που ανέλαβαν και δευτερεύοντος, η εστίαση στο μότο του χρέους αποκρύπτει τις λογής αδυναμίες και την ουσιαστική απροθυμία τους για μεταρρυθμίσεις. Αποκρύπτει την απουσία ενός σχεδίου πέρα από ιδεοληψίες και αυταπάτες, που θα προσφέρει την ανάλογη αξιοπιστία προκειμένου να διεκδικήσει η χώρα το μέλλον που της αναλογεί. Οι θεατρινίστικες παρόλες πλέον είναι μονότονες.

 Για να διαβάσετε περισσότερα άρθρα του Νίκου Γκίκα πατήστε εδώ!

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 10 Ιούνιος 2017 23:01

Προσθήκη νέου σχολίου

Το apopseis δημοσιεύει όλα τα σχόλια, πλην των υβριστικών. Τα σχόλια εκφράζουν μόνο τον συγγραφέα τους και δεν υιοθετούμε τις θέσεις που εκφράζονται σε αυτά. Αν αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο apospeis @ apopseis.gr


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Νίκος Γκίκας

Νίκος Γκίκας

Ο Νίκος Γκίκας είναι αρθρογράφος στον τοπικό τύπο ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ τις Κυριακές