130x180 books

130x180 monopati

130x107mathisi

130x300 unicef

 
130x180 amnesty

130x130 warchild


130x130 reporters

130x180 doctors sans


130x180 warchild

130x180 apopseis


130x130 cancer

130x180 twitter

130x300 books

 

 

Διαφήμιση
Σάββατο, 17 Δεκέμβριος 2016 08:51

Έρχεται τέλεια καταιγίδα, ο κ. Τσίπρας ξέρει τι να πράξει;

  Δημήτρης Τζελέπης

γράφει ο Δημήτρης Τζελέπης.

Η διαπραγμάτευση σε κρίσιμη καμπή. Είχαμε την σύνοδο κορυφής που είχε κορυφή της τα θέματα προσφυγικού-μεταναστευτικού, ο κ. Τσίπρας πήγε στο Βερολίνο προκειμένου να συζητήσει για χρέος και πλεονάσματα, αλλά την Καγκελάριο την ενδιαφέρει πιο πολύ το προσφυγικό και το Κυπριακό. Η Μέρκελ παρέπεμψε τον πρωθυπουργό για τα οικονομικά ζητήματα που θέτει στο κουαρτέτο.

 

Τα γερμανικά ΜΜΕ και sites αναζωπυρώνουν το Grexit με τον Σόιμπλε να έχει πάρει για άλλη μία φορά πρωταγωνιστικό ρόλο. Η κ. Μέρκελ όμως τους είπε ότι όποιος κάνει επίθεση στον Σόιμπλε, είναι σαν επιτίθεται και στην ίδια.

Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ βρίσκεται σε δύσκολο ρόλο: από την μία θέλει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα για την καλύτερη διασφάλιση του προγράμματος, ώστε με αυτόν τρόπο να κρατήσει την κοινοβουλευτική ομάδα των Χριστιανοδημοκρατών συμπαγή και από την άλλη δεν θέλει να χαρίσει ούτε ένα ευρώ στους Έλληνες. Με αυτόν τρόπο βρίσκεται στον δικό του λαβύρινθο, εάν δεν καταφέρει να κρατήσει το ταμείο στο πρόγραμμα πιθανόν η κοινοβουλευτική ομάδα του CDU που αποτελείται από τριακοσίους βουλευτές να διασπαστεί και τότε αντίο Χριστιανοδημοκρατία, αντίο Ευρωζώνη.  

budget-banners-gif-1Η διαπραγμάτευση πάει για το νέο έτος, από 10 Ιανουαρίου στόχος είναι το eurogroup της 26ης Ιανουαρίου για να μπορούμε να διεκδικήσουμε την ένταξη των ομολόγων στο QE. Εάν απωλεσθεί και αυτός ο στόχος, πάμε για τις 8 Μαρτίου και η επόμενη συνεδρίαση της ΕΚΤ είναι 27 Απριλίου. Καλή Πασχαλιά.

Η αξιολόγηση φαίνεται πως μπήκε στον πάγο από τον μποναμά του κ. Τσίπρα. Οι Βρυξέλλες πάγωσαν, αλλά μετά έδειξαν κατανόηση, γιατί έρχονται δύσκολα από το νέο έτος και όπως τόνιζαν έπρεπε κάτι να παρουσιάσει ο πρωθυπουργός για να χαλαρώσει την κατάσταση.

Στις Βρυξέλλες και στο Χίλτον θα κριθεί η οικονομία της χώρας. Ο κ. Τσίπρας μοιάζει να τα έχει εξαντλήσει όλα μέσα σε ενάμισι χρόνο: δύο εκλογές, ένα δημοψήφισμα, Σύνοδος του Νότου, επίσκεψη Ομπάμα. Τώρα μοιάζει να είναι το πολιτικό του ρέκβιεμ με αυτά που πράττει. Ξέρει ότι κανείς δεν θα τον ακολουθήσει στο ενδεχόμενο μίας νέας επανάστασης. Μοιάζει κουρασμένος.

Ο Ρέντσι που είναι παρελθόν, τον υποδέχθηκε τον Φεβρουάριο του 2015 στο palazzo Chigi ως «messaggio di speranza» (μήνυμα ελπίδας ) αλλά τώρα ο Έλληνας πρωθυπουργός δείχνει πια να βρίσκεται μόνος του με την Γερμανία. Και σε ένα μήνα θα έχουμε και με την βούλα την εποχή Τραμπ.

Αποχαιρετάει την άνοιξη του 2017 ο Ολάντ, ενώ ήδη ο compattatore (οδοστρωτήρας) όπως είχε χαρακτηριστεί ο Ρέντσι όταν μπήκε στην πολιτική σκηνή της Ιταλίας είναι παρελθόν από την πρωθυπουργία της χώρας.

Μένει να δούμε τι θα πράξει ο πρωθυπουργός, ρήξη ή επώδυνη συμφωνία με το ΔΝΤ στο πρόγραμμα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η χώρα θα σέρνεται χωρίς καμία αχτίδα ελπίδας.

 Για περισσότερα άρθρα του Δημήτρη Τζελέπη πατήστε εδώ!


Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 17 Δεκέμβριος 2016 09:17

Προσθήκη νέου σχολίου

Το apopseis δημοσιεύει όλα τα σχόλια, πλην των υβριστικών. Τα σχόλια εκφράζουν μόνο τον συγγραφέα τους και δεν υιοθετούμε τις θέσεις που εκφράζονται σε αυτά. Αν αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο apospeis @ apopseis.gr


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Δημήτρης Τζελέπης

Δημήτρης Τζελέπης

Ο Δημήτρης Τζελέπης είναι φοιτητής στο ΔΠΘ , στο Τμήμα Γλώσσας Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξεινίων Χωρών στην Κομοτηνή. Στον ελεύθερο χρόνο του διαβάζει βιβλία κυρίως πολιτικής ιστορίας.