130x180 books

130x180 monopati

130x107mathisi

130x300 unicef

 
130x180 amnesty

130x130 warchild


130x130 reporters

130x180 doctors sans


130x180 warchild

130x180 apopseis


130x130 cancer

130x180 twitter

130x300 books

 

 

Διαφήμιση
Τρίτη, 06 Δεκέμβριος 2016 08:49

Γιατί οι εκλογές πρέπει να γίνουν πριν κλείσει η β΄ αξιολόγηση

  Γιώργος Κοντογιάννης

γράφει ο Γιώργος Κοντογιάννης.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών είναι σαφής: Ή για δέκα χρόνια θα έχουμε λιτότητα ή θα μπούμε σε 4ο μνημόνιο. Τα ακούει αυτά κανείς και τρομάζει. Είναι δυνατόν να μη μπορεί να ανακάμψει η ελληνική οικονομία;

 

Γιατί άλλες χώρες που μπήκαν σε μνημόνιο κατάφεραν μέσα σε 3-4 χρόνια να βγουν και η Ελλάδα διάγει τον 6ο χρόνο μνημονίων, έχοντας υπογράψει ήδη τρία μνημόνια και ένα συμπληρωματικό τον Μάιο – Ιούνιο του 2016; Τι φταίει και η χώρα μοιάζει ως ένα βαρέλι δίχως πάτο; Και για πόσο θα αντέχει η ελληνική κοινωνία να πληρώνει; Αλλά και για πόσο οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα μπορούν να δικαιολογούν και νέα δάνεια στη δική τους κοινή γνώμη;

budget-banners-gif-1Όλα αυτά μοιάζουν να πλησιάζουν προς το σημείο μηδέν. Ή όπως λέει ο λαός, προς τη σταγόνα που θα ξεχειλίσει το ποτήρι…

Η απομάκρυνση της κυβέρνησης Τσίπρα φαίνεται ότι είναι πλέον δρομολογημένη. Το πότε θα επέλθει πολιτική αλλαγή είναι πλέον ζήτημα χρόνου και αντοχών του ιδίου του πρωθυπουργού, που μοιάζει κολλημένος σε μια καρέκλα που αποδείχθηκε ότι δεν του αξίζει.

Το ερώτημα, όμως, πλέον δεν είναι απλά «πότε θα φύγει»; Αλλά τι θα αφήσει πίσω του και με πόσα επώδυνα μέτρα θα έχει δεσμεύσει την Ελλάδα για τα επόμενα χρόνια.

Κάθε πολιτικός που θέτει το εθνικό πάνω από το προσωπικό του συμφέρον, μπροστά στις νέες απαιτήσεις του Σόιμπλε και του ΔΝΤ για επί πλέον μέτρα 4,2 δις ευρώ, θα ζητούσε την έγκριση του λαού προκειμένου να δεσμεύσει τη χώρα σε ένα νέο μνημόνιο ή σε μέτρα που ισοδυναμούν με νέο μνημόνιο και τα οποία υπερβαίνουν κατά πολύ τον συνταγματικό βίο της κυβερνήσεώς του. Ο κ. Τσίπρας όμως προκειμένου να μείνει για λίγο ακόμη στην εξουσία εμφανίζεται πρόθυμος να υπογράψει οτιδήποτε του βάλουν στο τραπέζι. «Επαναστάτης στην Κούβα και υποτακτικός των δανειστών στην Ελλάδα», όπως εύστοχα τον περιέγραψε ο άλλοτε υποστηρικτής του Μίκης Θεοδωράκης.

Και τι θα γίνει λοιπόν; Θα πάμε σε εκλογές και στη θέση του κ. Τσίπρα θα μπει ο κ. Μητσοτάκης για να εφαρμόσει αυτά που θα έχει υπογράψει ο κ. Τσίπρας;

Το χρέος απέναντι στην πατρίδα για έναν πολιτικό που υποστηρίζει ότι προτάσσει το συμφέρον της, επιβάλλει να προκηρύξει άμεσα εκλογές ο κ. Τσίπρας και την διαπραγμάτευση για τη β΄ αξιολόγηση να την κλείσει η ΝΔ.

Μια νέα κυβέρνηση με άλλη πολιτική και άλλη νοοτροπία, θα μπορέσει να κερδίσει την ανοχή και την εμπιστοσύνη των δανειστών για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ώστε κι αυτή να αξιολογηθεί από τις επιδόσεις της.

Πρόθεση του κ. Μητσοτάκη είναι η εφαρμογή της λογικής και το νοικοκύρεμα. Ο πρόεδρος της ΝΔ στη Συμφωνία Αλήθειας έχει αναλάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις με τις οποίες:

-          Μειώνονται οι φόροι

-          Μειώνονται οι κρατικές δαπάνες. Το κράτος παύει να είναι σπάταλο, ακόμα και στην περίοδο της κρίσης.

-          Επιταχύνονται οι αποκρατικοποιήσεις

-          Προωθούνται οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις ώστε να υπάρξει εξορθολογισμός στη διοίκηση και στη λειτουργία του κράτους.

-          «Οικοδομείται» φιλικό τοπίο για προσέλκυση επενδύσεων,

-          Δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας

Μπροστά στα αριστερά παραμύθια και στα ψέματα του κ. Τσίπρα, υπάρχει η Συμφωνία Αλήθειας του Κυριάκου Μητσοτάκη η οποία μπορεί να δώσει πνοή στην οικονομία.

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι βέβαιο ότι θα έχει δύσκολο έργο μπροστά της. Είναι διαφορετικό όμως να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας τώρα και να προσπαθήσει να κλείσει η ίδια τη διαπραγμάτευση, προβάλλοντας την αξιοπιστία του παρελθόντος της και την ριζοσπαστικότητα της νέας ηγεσίας της προκειμένου να αποφύγει όλα αυτά που τώρα ζητούν οι δανειστές από τον αναξιόπιστο Αλέξη Τσίπρα και διαφορετικό να κληθεί να εφαρμόσει κάτι που κάποιος άλλος υπέγραψε μέσα στον πανικό του για να μείνει, έστω για λίγο ακόμη, στην εξουσία.

Ο κ. Τσίπρας ας ενεργήσει για μια φορά με βάση το εθνικό συμφέρον και τη λογική.

Το εθνικό συμφέρον επιβάλλει να οδηγηθούμε άμεσα σε εκλογές για να δοθεί η δυνατότητα στη νέα κυβέρνηση να διαμορφώσει τους όρους της διακυβέρνησής της και τις υποχρεώσεις που θα αναλάβει, και να σώσει ό,τι σώζεται.

Η λογική επιβάλλει να οδηγηθούμε άμεσα σε εκλογές για να μπορέσει ο κ. Τσίπρας να σώσει ό,τι μπορεί από το καταρρέων κόμμα του και να παραμείνει στο πολιτικό παιχνίδι.

Εκλογές λοιπόν για να προλάβει ο Κυριάκος την Ελλάδα ζωντανή, και ο Τσίπρας τον ΣΥΡΙΖΑ ζωντανό.
 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 06 Δεκέμβριος 2016 09:03

Προσθήκη νέου σχολίου

Το apopseis δημοσιεύει όλα τα σχόλια, πλην των υβριστικών. Τα σχόλια εκφράζουν μόνο τον συγγραφέα τους και δεν υιοθετούμε τις θέσεις που εκφράζονται σε αυτά. Αν αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο apospeis @ apopseis.gr


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Γιώργος Κοντογιάννης

Γιώργος Κοντογιάννης

Πρώην Βουλευτής Ηλείας, πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας

Σύντομο βιογραφικό

Γεννήθηκε στο Βαρθολομιό Ηλείας το 1962. Έγγαμος με τη Σοφία Χίντζιου και πατέρας δύο αγοριών.

Επάγγελμα:
Δημοσιογράφος.


Κοινοβουλευτικές δραστηριότητες

Εξελέγη βουλευτής του Νομού Ηλείας με τη Ν.Δ. για πρώτη φορά το Μάρτιο του 2004 και επανεξελέγη το 2007, το 2009 και το 2012. Από τον Ιανουάριο έως το Οκτώβριο του 2009 διετέλεσε Υφυπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας. Από το 2004 έως το 2007 μετείχε ως Γραμματέας στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου και ως Μέλος στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος και στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών. Τον Οκτώβριο του 2007 εξελέγη Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας. Από το  2007 έως και τον Ιανουάριο του 2008 μετείχε ως Μέλος στην Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου και στην  Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος και Ειδική Επιτροπή Περιφερειών. Το 2009 και μετά μετέχει στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων.


Πολιτικές - κοινωνικές δραστηριότητες

Διετέλεσε πολιτικός συντάκτης στην ΕΡΤ και στις εφημερίδες Απογευματινή, Ελεύθερος (1998-1993) και Εστία (1984). Αρχισυντάκτης στην Απογευματινή της Κυριακής (1999-2002). Αρθρογράφος στις εφημερίδες του Πύργου Πατρίς και Πρώτη (2002). Συνεργάτης στην εφημερίδα Εξπρές, μηνιαία περιοδικά και σε επαρχιακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς καθώς και στην εκδιδόμενη από το κόμμα της Ν.Δ. εβδομαδιαία εφημερίδα Νέα Πορεία (1980-1981). Από το 1980 συνεργάτης του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ. και εκ των επιτελικών στελεχών του από το Μάρτιο του 1997.

Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου ΗΣΑΠ (1989).

Εκ των συγγραφέων της σειράς βιβλίων «Ελλήνων Χρόνος» και «Ελληνισμός και Ορθοδοξία». Έχει γράψει επίσης το βιβλίο «Η Ηλεία στην Ελλάδα της Ευρώπης και της Aνάπτυξης».

Μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ), της Ένωσης Κωνσταντινοπολιτών Ηλιούπολης και του Ομίλου «Πολιτεία Ήλιδας Ολυμπίας».

Ενεργό στέλεχος της ΟΝΝΕΔ από το 1976 και στέλεχος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ του Οικονομικού της Νομικής (1983-1988).


Διεύθυνση e-mail

g-kont@otenet.gr, giorgoskontogiannis1@gmail.com