130x180 books

130x180 monopati

130x107mathisi

130x300 unicef

 
130x180 amnesty

130x130 warchild


130x130 reporters

130x180 doctors sans


130x180 warchild

130x180 apopseis


130x130 cancer

130x180 twitter

130x300 books

 

 

Διαφήμιση
Κυριακή, 20 Νοέμβριος 2016 10:08

ΜΗ ΞΕΧΝΑΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ: Η ζωή τους κρέμεται από μια κλωστή

  UNICEF Ελλάδος

Αγαπητοί φίλοι,

Εκατομμύρια παιδιά μεγαλώνουν μέσα στον πόλεμο και τη βία.  Παιδιά που η φτώχεια τους έχει στερήσει κάθε βασικό αγαθό: τροφή, υγεία, νερό, σχολείο, ασφάλεια, στέγη.

 

Στη βορειανατολική Νιγηρία όπου κυριαρχεί η βία και η Boko Haram έχει επηρεάσει κάθε πλευρά της ζωής εκατομμυρίων ανθρώπων, η UNICEF βρίσκεται σε ένα συνεχή αγώνα με το χρόνο για τη βοήθεια 244.000 υποσιτισμένων παιδιών,  όπως η εξάχρονη Ajija στη φωτογραφία, που έχει την ανάπτυξη ενός δίχρονου παιδιού.
Στο Νότιο Σουδάν η κατάσταση είναι επίσης τραγική και τα παιδιά εξακολουθούν να υφίστανται τις τρομακτικές συνέπειες από τις συγκρούσεις: οξύς υποσιτισμός για  περίπου 360.000 παιδιά, αποχωρισμός από τις οικογένειές τους και διακοπή της εκπαίδευσής τους.  Αν δεν υπάρξει άμεση αντίδραση, πολλά από αυτά θα κινδυνεύσουν να πεθάνουν.
Στην Υεμένη ο αριθμός των παιδιών που μεγαλώνουν μέσα στις φλόγες του πολέμου και βρίσκονται σε κίνδυνο είναι συγκλονιστικός, 1,5 εκατομμύριο παιδιά είναι υποσιτισμένα, ενώ 370.000 παιδιά κάτω των 5 ετών κινδυνεύουν άμεσα να χάσουν τη ζωή τους.

budget-banners-gif-1Με απλές και αποδοτικές παρεμβάσεις κάθε παιδί μπορεί να έχει μια πραγματική ευκαιρία στη ζωή. Μαζί μπορούμε να τα βοηθήσουμε.

Κάντε τη δωρεά σας τώρα και τείνετε ένα χέρι βοήθειας σε ένα παιδί που μας χρειάζεται προσφέροντας  ζωή και ελπίδα.

Αν έχετε κάνει ήδη δωρεά για το πρόγραμμα αυτό, σας ευχαριστούμε θερμά.

Η UNICEF, χάρη στη βοήθεια ευαισθητοποιημένων ανθρώπων όπως εσείς, ανταποκρίνεται άμεσα με προγράμματα επισιτισμού, διανομή βοήθειας σε απομακρυσμένες περιοχές, επανένωση οικογενειών και προγράμματα επιστροφής στην εκπαίδευση. Υποστηρίζουμε κέντρα υγείας σε κοινότητες και καταυλισμούς εκτοπισμένων πληθυσμών, για την περίθαλψη υποσιτισμένων παιδιών.

Η κοινή μας προσπάθεια για κάθε παιδί που χρειάζεται τη βοήθειά μας δεν σταματά. Σας ευχαριστούμε για  την ανεκτίμητη συμβολή σας, ώστε να συνεχίσουμε μαζί να σώζουμε παιδιά που βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο και η ζωή τους κρέμεται από μία κλωστή.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,
Σοφία Τζιτζίκου
Πρόεδρος

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ UNICEF - Ανδρ. Δημητρίου 8 & Τζ. Κέννεντυ 37, 161 21 Καισαριανή
Τηλεφωνικό Κέντρο: 210 72 55 555, Φαξ: 210 72 52 555, 210 72 35 555 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το apopseis δημοσιεύει όλα τα σχόλια, πλην των υβριστικών. Τα σχόλια εκφράζουν μόνο τον συγγραφέα τους και δεν υιοθετούμε τις θέσεις που εκφράζονται σε αυτά. Αν αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο apospeis @ apopseis.gr


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

UNICEF Ελλάδος

UNICEF Ελλάδος

  • Η UNICEF εξουσιοδοτείται από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών για την προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών, για να βοηθά να καλυφθούν οι βασικές τους ανάγκες και για να τους παρέχει τις ευκαιρίες ώστε να αναπτύξουν το πλήρες δυναμικό τους.

  • Η UNICEF καθοδηγείται από τη Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού και προσπαθεί να εδραιώσει τα δικαιώματα των παιδιών ως πάγιες ηθικές αρχές και διεθνή πρότυπα συμπεριφοράς προς τα παιδιά.

  • Η UNICEF επιμένει ότι η επιβίωση, η προστασία και η ανάπτυξη των παιδιών είναι παγκόσμιες επιταγές ανάπτυξης που είναι αδιαίρετες από την ανθρώπινη πρόοδο.

  • Η UNICEF κινητοποιεί την πολιτική θέληση αλλά και υλικούς πόρους με στόχο να βοηθά τις χώρες, ιδιαίτερα τις αναπτυσσόμενες, ώστε να θέσουν "ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ" και να γίνουν ικανές να διαμορφώσουν την αρμόζουσα πολιτική αλλά και να δημιουργήσουν την υλικοτεχνική υποδομή για τη φροντίδα των παιδιών και των οικογενειών τους.

  • Η UNICEF είναι αφοσιωμένη στο να εξασφαλίζει ειδική προστασία για τα λιγότερο προνομιούχα παιδιά - θύματα πολέμου, φυσικών καταστροφών, εξαιρετικής φτώχειας, κάθε μορφής βίας και εκμετάλλευσης, αλλά και εκείνα με ειδικές ανάγκες.

  • Η UNICEF ανταποκρίνεται σε έκτακτες ανάγκες για να προασπίσει τα δικαιώματα των παιδιών. Σε συντονισμό με άλλες οργανώσεις των Ηνωμένων Εθνών και ανθρωπιστικές οργανώσεις, η UNICEF θέτει τις ειδικές εγκαταστάσεις άμεσης επέμβασης που διαθέτει στη διάθεση των συνεργατών της, ώστε να απαλύνουν τα βάσανα των παιδιών αλλά και των οικογενειών τους.

  • Η UNICEF δεν μεροληπτεί εθνικά και η συνεργασία της προσφέρεται χωρίς διακρίσεις. Σε οτιδήποτε κάνει, τα λιγότερο προνομιούχα παιδιά και οι χώρες που βρίσκονται στη μεγαλύτερη ανάγκη έχουν την προτεραιότητα.

  • Η UNICEF έχει στόχο μέσω των τοπικών προγραμμάτων της, να προαγάγει την ισονομία των δικαιωμάτων γυναικών και κοριτσιών και να υποστηρίξει την πλήρη συμμετοχή τους στην πολιτική, κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη των χωρών τους.

  • Η UNICEF εργάζεται μαζί με όλους τους εταίρους της για την επίτευξη των στόχων της αειφόρου ανθρώπινης ανάπτυξης, που έχουν υιοθετηθεί από την παγκόσμια κοινότητα και για την πραγμάτωση του οράματος της ειρήνης και της κοινωνικής ανάπτυξης, που είναι χαραγμένα στον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.