130x180 books

130x180 monopati

130x107mathisi

130x300 unicef

 
130x180 amnesty

130x130 warchild


130x130 reporters

130x180 doctors sans


130x180 warchild

130x180 apopseis


130x130 cancer

130x180 twitter

130x300 books

 

 

Διαφήμιση
Σάββατο, 16 Ιανουάριος 2016 09:22

Η σύνθεση νίκησε…

  Ρένος Αρβανίτης

Γράφει ο Ρένος Αρβανίτης

Από τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους και αμέσως μετά την εκλογική ήττα της ΝΔ, ήμουν από αυτούς που αρθρογραφούσαν και επιχειρηματολογούσαν φανατικά υπέρ της ¨κίνησης¨ της παράταξης. Και ευτυχώς τα γραπτά μένουν…

Η χρόνια στασιμότητα είχε αποδειχθεί πως ήταν ανασχετικός παράγοντας της ανανέωσης τόσο σε επίπεδο προσώπων όσο και επίπεδο προγραμματικού λόγου. Εκεί, πέραν των άλλων, πάτησε επανειλημμένως ο Αλ. Τσίπρας μιλώντας πάντα για το φθαρμένο παλιό… κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να κερδίσει συνεχόμενες εκλογικές μάχες.

 

Αρκετά από τα πρόσωπα πρώτης γραμμής της ΝΔ όχι μόνο δεν έπειθαν αλλά απωθούσαν μεγάλο μέρος του κόσμου από το να στηρίξει το εκάστοτε αφήγημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Είτε επρόκειτο για εκλογές, είτε για δημοψήφισμα κλπ. Και δεν μιλάμε μόνο για τα στελέχη της πρώτης γραμμής. Ανάλογες παθογένειες εντοπίζονταν εύκολα σε όλες τις βαθμίδες του στελεχιακού δυναμικού της παράταξης.

Ο Κυριάκος αυτό το γνώριζε και το γνωρίζει πολύ καλά. Γι’ αυτό από την πρώτη στιγμή ήταν ξεκάθαρος. ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ, ήταν το κεντρικό του σύνθημα. Έχοντας μάλιστα το ιδεολογικό πλεονέκτημα, με το καθαρό ιδεολογικό του στίγμα, προχώρησε ένα βήμα παρακάτω όσον αφορά το ζήτημα της ανανέωσης. Το θέμα είναι μόνο ηλικιακό τον ρωτούσαν; Είναι και ηλικιακό απαντούσε στεγνά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αποδεικνύοντας ότι αυτό ήταν όχι απλά ένα προεκλογικό πυροτέχνημα αλλά βαθιά του πεποίθηση.

Σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πρόεδρος της ΝΔ. Με λίγα λόγια κέρδισε το στοίχημα της πειθούς. Τι μένει; Το βασικότερο κατ’ εμέ. Να κάνει πράξη όλα εκείνα που με σθένος υποστήριξε. Τόσο σε επίπεδο προγραμματικών θέσεων όσο και στα ζητήματα ανανέωσης της φυσιογνωμίας της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης της χώρας.

Όλα δείχνουν ότι έχει και τα φόντα αλλά και τη μέθοδο που δίνει νίκες. Εμείς θα του ευχηθούμε καλή δύναμη. Με το βλέμμα μας στραμμένο όχι μόνο στο κόμμα αλλά πρωτίστως στη χώρα.

Όμως δεν θα μείνουμε μόνο σε αυτά.

Στη συγκεκριμένη εκλογική μάχη αποδείχθηκε για άλλη μία φορά περίτρανα ότι η σύνθεση… κερδίζει. Και αυτό ισχύει οπουδήποτε. Σε επίπεδο κεντρικής πολιτικής σκηνής, σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης, ΠΑΝΤΟΥ. Όποιος πηγαίνει ηθελημένα στο ΄΄ένας εναντίον όλων΄΄ είναι δεδομένο ότι θα ηττηθεί. Ας το έχουν αυτό όλοι κατά νου. Νεότεροι αλλά και μεγαλύτεροι…

Κατά τα λοιπά… ΌΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ!Διαβάστε το αφιέρωμα του apopseis στην εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη πατώντας εδώ!Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 16 Ιανουάριος 2016 10:52

Προσθήκη νέου σχολίου

Το apopseis δημοσιεύει όλα τα σχόλια, πλην των υβριστικών. Τα σχόλια εκφράζουν μόνο τον συγγραφέα τους και δεν υιοθετούμε τις θέσεις που εκφράζονται σε αυτά. Αν αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο apospeis @ apopseis.gr


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Ρένος Αρβανίτης

Ρένος Αρβανίτης

Ο Ρένος Αρβανίτης γεννήθηκε το 1985.

Έκανε τα πρώτα του σχολικά βήματα στο 1ο Δημοτικό σχολείο Νέας Φιλαδέλφειας (Σπαθάρη) για να συνεχίσει στο 1ο Γυμνάσιο της Νέας Φιλαδέλφειας και να ολοκληρώσει τον κύκλο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο 1ο Λύκειο της Νέας Ιωνίας.

Είναι πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου φοίτησε από τον Σεπτέμβριο του 2003 έως τον Φεβρουάριο του 2008.

Tον Ιούνιο του 2008 αποφοίτησε επίσης από την ιδιωτική σχολή, Εργαστήρι Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας.

Υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία στο Πολεμικό Ναυτικό από τον Σεπτέμβριο του 2009 έως τον Σεπτέμβριο του 2010 στις υπηρεσίες ΚΕΦΝ (Κέντρο Εφοδιασμού Ναυτικού) και ΔΥΚ (Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών).

Σήμερα εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα. Αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά και έντυπα Μ.Μ.Ε.