130x180 books

130x180 monopati

130x107mathisi

130x300 unicef

 
130x180 amnesty

130x130 warchild


130x130 reporters

130x180 doctors sans


130x180 warchild

130x180 apopseis


130x130 cancer

130x180 twitter

130x300 books

 

 

Διαφήμιση
Παρασκευή, 06 Νοέμβριος 2015 08:18

Φίλης εκτός ορίων

  Απόστολος Καλτζίδης

του Απόστολου Καλτζίδη.


Ο Υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης δηλώνει ευθαρσώς, ότι δεν αναγνωρίζει την γενοκτονία που υπέστη ο ποντιακός Ελληνισμός από την κυβέρνηση των Νεότουρκων. Φυσικά αυτή του η στάση δεν είναι κάτι που εκπλήσσει, ούτε έρχεται σε σύγκρουση με την ευρύτερη πεποίθηση που διαπνέει τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αντιθέτως είναι δυστυχώς η επικρατούσα. Αν εξετάσει κανείς διαχρονικά τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τα εθνικά θέματα, από τότε που ήταν ένα κόμμα της ελλάσονος αντιπολίτευσης έως και σήμερα, τότε καταλήγει σε ένα συμπέρασμα που δικαιολογεί απολύτως την στάση του Φίλη.

Πριν από περίπου δύο χρόνια, ο Νάσσος Θεοδωρίδης γνωστό στέλεχος της Κουμουνδούρου είχε προκαλέσει την κοινή γνώμη με τις ανθελληνικές θέσεις του για τα εθνικά θέματα, με αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου αποκαλούσε τα Ίμια ¨Καρτνάκ¨. Ο κύριος Θεοδωρίδης είχε αναφερθεί και στο ποντιακό ζήτημα, υποστηρίζοντας πως δεν υπήρξε ποτέ ποντιακή γενοκτονία και πως το ελληνικό κράτος, κακώς αξιώνει την αναγνώριση της σε διεθνές επίπεδο. Μάλιστα είχε αρθρογραφήσει και στην Αυγή, το επίσημο κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, του οποίου διευθυντής διετέλει ο Νίκος Φίλης.

Η ανοχή που δείχνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτές τις δηλώσεις δεν είναι τυχαία. Άλλωστε, ως κόμμα της Αριστεράς δεν θα μπορούσε ποτέ να παρεκκλίνει από τις ιδέες του. Η πολιτική του εθνολαϊκισμού που ακολούθησε τα τελευταία χρόνια ήταν απλά μια μέθοδος καθησυχασμού και προσέλκυσης ψηφοφόρων με πιο συντηριτικά αντανακλαστικά.

Ο πραγματικός ΣΥΡΙΖΑ εκφράζεται, δια του Φίλη. Είναι όλες εκείνες οι προκλητικές δηλώσεις των στελεχών και των μελών. Είναι ή στάση του για το μακεδονικό. Είναι η σύνδεση του με τις μεινότητες και τα Προξενεία. Όλα αυτά συγκροτούν το κάδρο της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υπάρχει αυτό που λένε πατριωτική αριστερά. Είναι ψευδαίσθηση να θεωρούμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να στραφεί ενάντια του εαυτού του.

Καθόλου δεν θα μας ενδιέφερε η στάση του ΣΥΡΙΖΑ, αν δεν βρίσκονταν σήμερα στην κυβέρνηση. Δυστυχώς η Νέα Δημοκρατία και οι συν αυτή δυνάμεις δεν κατόρθωσαν να αποκαλύψουν στην κοινή γνώμη τον πραγματικό ΣΥΡΙΖΑ. Η σημασία των εθνικών θεμάτων ξεπερνά αυτή των δημοσιονομικών. Όταν ένα κράτος ακολουθεί συγκεκριμένη πολιτική προς μια κατεύθυνση, τότε θα πρέπει να μας απασχολούν τέτοια θέματα περισσότερο και όχι να περνούν στα ψιλά γράμματα.

Έχουμε χρέος να αποκαταστήσουμε την ιστορική αλήθεια και να αποδώσουμε δικαιοσύνη για τις 370.000 των Ελλήνων Ποντίων που σφαγιάστηκαν και εξοντώθηκαν. Αυτή πρέπει να είναι η πολιτική του ελληνικού κράτους ανεξαρτήτως κυβερνήσεων. Η Αριστερά δεν μπορεί να εκφράζει τις ιδέες του ανθρωπισμού a la carte, δεν μπορεί να αναγνωρίζει όλες τις γενοκτονίες που συνετελέστηκαν στην ιστορία, πλήν αυτής των Ποντίων. Ο ρόλος της πλέον είναι θεσμικός και οφείλει να τα ξεκαθαρίσει αυτά τα θέματα.

Ο Υπουργός Παιδείας δεν είναι ένα τυχαίο στέλεχος μια κομματικής οργάνωσης, ούτε εκφράζει προσωπικές απόψεις αλλά την Πολιτεία και την Κυβέρνηση.

Καλώς οι 45 βουλευτές της Ν.Δ ζήτησαν γραπτώς την αποπομπή του Φίλη και αναμένουμε ανάλογη κίνηση και από τους υπόλοιπους βουλευτές ( όχι μόνον της ΝΔ). Η Βουλή των Ελλήνων, εφόσον έχει επισήμως αναγνωρίσει την ποντιακή γενοκτονία πρέπει να αντιδράσει άμεσα. Η παραίτηση Φίλη είναι μονόδρομος !Φωτογραφία από nikosfilis.gr


Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 06 Νοέμβριος 2015 08:29

Προσθήκη νέου σχολίου

Το apopseis δημοσιεύει όλα τα σχόλια, πλην των υβριστικών. Τα σχόλια εκφράζουν μόνο τον συγγραφέα τους και δεν υιοθετούμε τις θέσεις που εκφράζονται σε αυτά. Αν αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο apospeis @ apopseis.gr


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Απόστολος Καλτζίδης

Απόστολος Καλτζίδης

O Aπόστολος Καλτζίδης γεννήθηκε το 1997 στην πόλη της Καβάλας. Αποφοίτησε από το 6ο Γενικό Λύκειο Καβάλας.  Είναι φοιτητής του τμήματος Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας. Ανήκε στην ομάδα στήριξης του Άδωνι Γεωργιάδη για την Προεδρία της Νέας Δημοκρατίας. Συμμετείχε ως Υποψήφιος στις εκλογές  Ο.Ν.ΝΕ.Δ  της  Ν.Ε Καβάλας. Αρθογραφεί τακτικά σε ιστοσελίδες πολιτικού ενδιαφέροντος.

     Προσωπικό ιστολόγιο:

      www.kaltzidis.blogspot.gr