130x180 books

130x180 monopati

130x107mathisi

130x300 unicef

 
130x180 amnesty

130x130 warchild


130x130 reporters

130x180 doctors sans


130x180 warchild

130x180 apopseis


130x130 cancer

130x180 twitter

130x300 books

 

 

Διαφήμιση
Τρίτη, 14 Ιούλιος 2015 05:13

Πρώτη φορά…

  Ρένος Αρβανίτης

Γράφει ο Ρένος Αρβανίτης.

Τα πέντε προηγούμενα χρόνια ήταν ομολογουμένως δύσκολα σχεδόν για το σύνολο του ελληνικού πληθυσμού. Οι κυβερνήσεις που πέρασαν έκαναν λάθη, μεγάλα λάθη. Από την αρχή αυτής της ανηφορικής για το λαό πορείας. Όμως σε όλο αυτό το σκηνικό πρέπει να θυμηθούμε και να εμπεδώσουμε καλά τι υπήρχε απέναντι. Εντός των τειχών…

Επί 5 χρόνια, πολλά, για να μην πούμε όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, στην κεντρική πολιτική σκηνή, στην τοπική αυτοδιοίκηση, έως και την πλατεία του τελευταίου στο χάρτη χωριού, συνεπικουρούμενα από ομάδες του πάλαι ποτέ «αντιμνημονιακού» αγώνα, «δηλητηρίαζαν» την κοινωνία με συνειδητά ψέματα ή αφελέστατες υπεραπλουστεύσεις, με μαγικές συνταγές και λύσεις που δεν υπήρχαν και δεν εδράζονταν ούτε στην πιο «οργιώδη» φαντασία… του μέσου λογικού πολίτη αυτής της χώρας.

Οι ίδιοι ή οι οπαδοί τους «χαρακτήριζαν» με ευκολία όποιον διαφωνούσε με το πεδίο σκέψης τους, υπήρχαν φορές μάλιστα που ξέφευγαν και ξεπερνούσαν τα όρια του πολιτικού πολιτισμού, «φτύνοντας» και «χυδαιολογώντας» εναντίον των πολιτικών ή ιδεολογικών τους αντιπάλων.

Μια πορεία γεμάτη κούφιες υποσχέσεις και παχιά λόγια, πριν αλλά ακόμη και μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015.

Μας είπαν ή ονειρεύονταν χρηματοδοτήσεις από την Ρωσία, την Κίνα, τους εξωγήινους και δεν ξέρω εγώ από ποιους άλλους,

μας είπαν για διαγραφή του Μνημονίου με ένα νόμο και ένα άρθρο,

μας είπαν για το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, η κοστολόγηση του οποίου για πολλούς ξεπερνούσε τα 11 δις,

μας είπαν ότι θα κάνουν «Κούγκι» τις αγορές,

μας είπαν για δημιουργική ασάφεια,

μας είπαν ότι δεν θα κλείσουν οι τράπεζες,

μας είπαν ότι δεν θα επιβληθούν περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων,

μας είπαν ότι με το όχι του δημοψηφίσματος θα ενίσχυαν την διαπραγματευτική τους θέση, μας είπαν, μας είπαν, μας είπαν.

Όλες τους οι προβλέψεις διαψεύστηκαν με τον πλέον εμφατικό τρόπο.

Και εν τέλει αφού στο και πέντε ο Αλ. Τσίπρας κατανόησε το τέλος της «ουτοπίας» ολοκληρώνοντας την περήφανη διαπραγμάτευση, αφού προηγουμένως «φούσκωσαν» το λογαριασμό για τον κάθε πολίτη μέχρι εκεί που δεν πάει, τι κάνουν;

Κάποιοι εξ’ αυτών ετοιμάζονται, αντί να αναλάβουν την ευθύνη και να απολογηθούν για όσα ανεδαφικά έλεγαν όλα τα προηγούμενα χρόνια ζητώντας τουλάχιστον μία συγγνώμη, να ΦΥΓΟΜΑΧΗΣΟΥΝ! ΑΣ ΤΟΥΣ ΚΡΙΝΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ. Όλους μαζί, και τον καθένα εξ’ αυτών ξεχωριστά.

Όλοι οι υπόλοιποι είμαστε υποχρεωμένοι να μείνουμε πιστά προσηλωμένοι στο δύσκολο δρόμο της ειλικρίνειας και της απτής πραγματικότητας, που έστω και καθυστερημένα, πάντα, μα πάντα δικαιώνεται.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 14 Ιούλιος 2015 05:29

Προσθήκη νέου σχολίου

Το apopseis δημοσιεύει όλα τα σχόλια, πλην των υβριστικών. Τα σχόλια εκφράζουν μόνο τον συγγραφέα τους και δεν υιοθετούμε τις θέσεις που εκφράζονται σε αυτά. Αν αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο apospeis @ apopseis.gr


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Ρένος Αρβανίτης

Ρένος Αρβανίτης

Ο Ρένος Αρβανίτης γεννήθηκε το 1985.

Έκανε τα πρώτα του σχολικά βήματα στο 1ο Δημοτικό σχολείο Νέας Φιλαδέλφειας (Σπαθάρη) για να συνεχίσει στο 1ο Γυμνάσιο της Νέας Φιλαδέλφειας και να ολοκληρώσει τον κύκλο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο 1ο Λύκειο της Νέας Ιωνίας.

Είναι πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου φοίτησε από τον Σεπτέμβριο του 2003 έως τον Φεβρουάριο του 2008.

Tον Ιούνιο του 2008 αποφοίτησε επίσης από την ιδιωτική σχολή, Εργαστήρι Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας.

Υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία στο Πολεμικό Ναυτικό από τον Σεπτέμβριο του 2009 έως τον Σεπτέμβριο του 2010 στις υπηρεσίες ΚΕΦΝ (Κέντρο Εφοδιασμού Ναυτικού) και ΔΥΚ (Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών).

Σήμερα εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα. Αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά και έντυπα Μ.Μ.Ε.