130x180 books

130x180 monopati

130x107mathisi

130x300 unicef

 
130x180 amnesty

130x130 warchild


130x130 reporters

130x180 doctors sans


130x180 warchild

130x180 apopseis


130x130 cancer

130x180 twitter

130x300 books

 

 

Διαφήμιση
Σάββατο, 16 Μάιος 2015 06:38

Τα παιδιά στο Νεπάλ πλήττονται από δεύτερο ισχυρό σεισμό

  UNICEF Ελλάδος

της Unicef Ελλάδος.


Αγαπητή μας φίλη, Αγαπητέ μας φίλε,


Ένας ακόμη ισχυρός σεισμός έπληξε για δεύτερη φορά το Νεπάλ στις αρχές της εβδομάδας. Σε μια χώρα που δεν έχει ακόμη προλάβει να μετρήσει τις πληγές της, δημιουργούνται επιπλέον δυσκολίες στην υφιστάμενη άμεση ανθρωπιστική προσπάθεια ανακούφισης των πληγέντων από τον πρώτο σεισμό.

Ο δεύτερος σεισμός, μεγέθους 7,3 Ρίχτερ, έρχεται να βάλει τα ήδη ευάλωτα παιδιά σε μεγαλύτερο κίνδυνο. Η κατάσταση θα επιδεινωθεί δραματικά, καθώς οι καιρικές προβλέψεις αναφέρονται σε πρώιμη περίοδο μουσώνων στη χώρα.

Τα παιδιά στο Νεπάλ μας χρειάζονται περισσότερο από ποτέ. Βοηθήστε μας σήμερα με μια δωρεά σας, για να προστατεύσουμε περισσότερα παιδιά από την καταστροφή των σεισμών.

Η UNICEF είναι παρούσα από τις πρώτες κιόλας ημέρες μετά τον πρώτο καταστροφικό σεισμό, παρέχοντας ζωτικής σημασίας βοήθεια στα παιδιά, όπως καθαρό νερό, πακέτα υγιεινής, ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό, προσωρινή στέγη και συμβουλευτική για να τα βοηθήσει να ξεπεράσουν το σοκ της εμπειρίας τους.

Εξειδικευμένο προσωπικό της UNICEF βρίσκεται ήδη, σε όλες τις πληγείσες περιοχές, για την ανακούφιση όλων των παιδιών που επλήγησαν και από το νέο σεισμό. Η βοήθεια εστιάζει αφενός μεν στην κάλυψη των άμεσων αναγκών τους, αφετέρου δε στην ψυχολογική τους υποστήριξη, μετά τη δεύτερη τραυματική εμπειρία, που βίωσαν σε πολύ γρήγορο χρονικό διάστημα.

Εάν έχετε κάνει ήδη δωρεά για τα παιδιά του Νεπάλ, σας ευχαριστούμε θερμά και σας διαβεβαιώνουμε ότι η βοήθειά σας ήδη πιάνει τόπο.

Εάν δεν είχατε μέχρι τώρα την ευκαιρία να ενισχύσετε την έκτακτη έκκλησή μας, σας καλούμε να κάνετε μια δωρεά σήμερα κιόλας για τα παιδιά που αντιμετωπίζουν καθημερινά το φόβο, την αβεβαιότητα και τις υπαρκτές απειλές που ακολουθούν όχι πλέον έναν, αλλά δύο καταστροφικούς σεισμούς.

Σας ευχαριστούμε για τη συνεχή υποστήριξή σας.
Ηλίας Λυμπέρης
Γενικός Διευθυντής


 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το apopseis δημοσιεύει όλα τα σχόλια, πλην των υβριστικών. Τα σχόλια εκφράζουν μόνο τον συγγραφέα τους και δεν υιοθετούμε τις θέσεις που εκφράζονται σε αυτά. Αν αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο apospeis @ apopseis.gr


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

UNICEF Ελλάδος

UNICEF Ελλάδος

  • Η UNICEF εξουσιοδοτείται από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών για την προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών, για να βοηθά να καλυφθούν οι βασικές τους ανάγκες και για να τους παρέχει τις ευκαιρίες ώστε να αναπτύξουν το πλήρες δυναμικό τους.

  • Η UNICEF καθοδηγείται από τη Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού και προσπαθεί να εδραιώσει τα δικαιώματα των παιδιών ως πάγιες ηθικές αρχές και διεθνή πρότυπα συμπεριφοράς προς τα παιδιά.

  • Η UNICEF επιμένει ότι η επιβίωση, η προστασία και η ανάπτυξη των παιδιών είναι παγκόσμιες επιταγές ανάπτυξης που είναι αδιαίρετες από την ανθρώπινη πρόοδο.

  • Η UNICEF κινητοποιεί την πολιτική θέληση αλλά και υλικούς πόρους με στόχο να βοηθά τις χώρες, ιδιαίτερα τις αναπτυσσόμενες, ώστε να θέσουν "ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ" και να γίνουν ικανές να διαμορφώσουν την αρμόζουσα πολιτική αλλά και να δημιουργήσουν την υλικοτεχνική υποδομή για τη φροντίδα των παιδιών και των οικογενειών τους.

  • Η UNICEF είναι αφοσιωμένη στο να εξασφαλίζει ειδική προστασία για τα λιγότερο προνομιούχα παιδιά - θύματα πολέμου, φυσικών καταστροφών, εξαιρετικής φτώχειας, κάθε μορφής βίας και εκμετάλλευσης, αλλά και εκείνα με ειδικές ανάγκες.

  • Η UNICEF ανταποκρίνεται σε έκτακτες ανάγκες για να προασπίσει τα δικαιώματα των παιδιών. Σε συντονισμό με άλλες οργανώσεις των Ηνωμένων Εθνών και ανθρωπιστικές οργανώσεις, η UNICEF θέτει τις ειδικές εγκαταστάσεις άμεσης επέμβασης που διαθέτει στη διάθεση των συνεργατών της, ώστε να απαλύνουν τα βάσανα των παιδιών αλλά και των οικογενειών τους.

  • Η UNICEF δεν μεροληπτεί εθνικά και η συνεργασία της προσφέρεται χωρίς διακρίσεις. Σε οτιδήποτε κάνει, τα λιγότερο προνομιούχα παιδιά και οι χώρες που βρίσκονται στη μεγαλύτερη ανάγκη έχουν την προτεραιότητα.

  • Η UNICEF έχει στόχο μέσω των τοπικών προγραμμάτων της, να προαγάγει την ισονομία των δικαιωμάτων γυναικών και κοριτσιών και να υποστηρίξει την πλήρη συμμετοχή τους στην πολιτική, κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη των χωρών τους.

  • Η UNICEF εργάζεται μαζί με όλους τους εταίρους της για την επίτευξη των στόχων της αειφόρου ανθρώπινης ανάπτυξης, που έχουν υιοθετηθεί από την παγκόσμια κοινότητα και για την πραγμάτωση του οράματος της ειρήνης και της κοινωνικής ανάπτυξης, που είναι χαραγμένα στον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.