130x180 books

130x180 monopati

130x107mathisi

130x300 unicef

 
130x180 amnesty

130x130 warchild


130x130 reporters

130x180 doctors sans


130x180 warchild

130x180 apopseis


130x130 cancer

130x180 twitter

130x300 books

 

 

Διαφήμιση
Σάββατο, 09 Μάιος 2015 07:12

Ξέρω εγώ να χτυπάω...

  Γιώργης Δόξας

του Γιώργη Δόξα.

Ομολογώ δημόσια ότι στις Εθνικές Εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 δεν ψήφισα το Κυβερνών Κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ ή τους ΑΝΕΛ. Και η ομολογία αυτή είναι άμεσα συνδεδεμένη με την εδραία και σταθερή θέση μου ότι για το (ευρύτερο) καλό της Ελλάδας η Κυβέρνηση πρέπει (και οφείλεται) να υποστηριχθεί σε κάθε νόμιμο, τεκμηριωμένο και δίκαιο (εσωτερικά και εξωτερικά) βηματισμό της.

Είναι νομίζω σαφές και ευκρινές ότι προσωπικά δεν μ’ απασχολεί η Κυβερνητική της δομή αν είναι Δεξιά, ή Αριστερά ή Κεντρώα. Αυτό που μ’ απασχολεί έντονα και βαθύτατα είναι αν η Κυβέρνηση (που καθορίζει το Σήμερα και το Αύριο ΟΛΩΝ ΜΑΣ), ξεκινάει και καταλήγει στη καθοριστική οντότητα πούναι η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ. Κι’ αν – κυρίως- αυτή η Κυβέρνηση με καθαρή Δύναμη, με τεκμηριωμένο Προγραμματισμό και με δημοκρατική Ψυχή, είναι διατεθειμένη να «επαναφέρει» τόσο στο Εσωτερικό όσο και στο Εξωτερικό την απωλεσθείσα Αξιοπρέπεια και την διαμελισμένη Ψυχική δύναμη στην ΕΛΛΑΔΑ και στους ΠΟΛΙΤΕΣ. Και πάνω απ’ όλα να επανασυνδέσει τον συλλεκτικό ιστό της Κοινωνίας και των Συνανθρώπων, καθότι ως ΄Ελληνες έχουμε «ξεφύγει» από τα ανεκτά πλαίσια ή επίπεδα της (λογικά) δρώσας Κοινωνίας.

Γι’ αυτό δηλώνω ότι συμπαρίσταμαι από το μικρό μου μετερίζι στην «πρώτη Αριστερά Κυβέρνηση», υπό την σαφή προϋπόθεση, ότι όπως τους Σέβομαι ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΣΕΒΑΣΤΟΥΝ ως ΠΟΛΙΤΕΣ και να μην λειτουργούν «ως απευθυνόμενοι σε εγκεφαλικά ηλίθιους». Οι ΄Ελληνες(ίδες) πιστεύω ακραδάντως ότι «ξύπνησα» και μάλιστα η βλακοηλίθια Πολιτική τους κατέστησε «πολύ ξύπνιους, πολύ κριτικούς και πολύ θυμωμένους. Τούτο σημαίνει ότι το «μία κοτέτσι και την άλλη κοκορέτσι» έληξε τελεσίδικα, άδοξα, με αηδία και περιφρόνηση. Για τον λόγο (ή αιτία) ότι «τα παραμύθια, οι αρλούμπες, οι φαντασιώσεις, η άναρχη επικοινωνία, και το πέρα βρέχει» είναι δρώμενα άλλης εποχής με Καραγκιόζηδες, Χατζηαβάτιδες και Βεληγκέκες της «άριστης» τότε συμπεριφοράς των Πολιτικών ή καλύτερα των Πολιτικάντηδων.

 

Αγαπητοί φίλοι,

Όταν σου υπόσχονται την σύνταξη στην ώρα της και δεν την εισπράξεις – δεν θα αφήσεις τίποτα όρθιο. Όταν σου υπόσχονται δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα – νερό και δεν στα δώσουν – δεν θα αφήσεις τίποτα όρθιο. Όταν σου υπόσχονται δωρεάν Ψωμί – Λάδι και δεν στα δώσουν – δεν θα αφήσεις τίποτα όρθιο. Κι’ όταν σου υπόσχονται ότι θα διαμελίσουν τους μεγαλοφοροφυγάδες και δεν το κάνουν πράξη – δεν θα αφήσεις τίποτα όρθιο. Κι’ όταν δεν είσαι απόλυτα ασφαλής στην Γειτονιά σου ή στη Χώρα σου και δεν πράττουν ουδέν – πάλι δεν αφήσεις τίποτα όρθιο. Και στα τόσα άλλα που σε «φέρνουν» στην δύσκολη θέση να μην αφήσεις τίποτα όρθιο (παρ’ όλη την καλή σου διάθεση/πρόθεση) είναι το (προσδοκώμενο) Πολιτικό ΗΘΟΣ και ΥΦΟΣ.

 

Αποδέχομαι τις οποιεσδήποτε ενστάσεις για το τι επικρατούσε στον Πολιτικό Βίο τα προηγούμενα χρόνια. Και συμφωνώ και επαυξάνω με την επισήμανση ότι μια Κυβέρνηση της Αριστεράς (εξ ιδεολογικού status) επ’ ουδενί δεν πρέπει να είναι της αυτής συμπεριφοράς με τους «περασμένους και δη ξεχασμένους της παρελθούσης Κοινοβουλευτικής χρήσης». Προσωπικά (με γνώση των «κοντινών μου» συγγενών – φίλων και γνωστών) ανέμενα μια αλλιώτικη Συμπεριφορά και Πολιτική Στάση. Θέλω να ελπίζω – μέχρι πότε; - ότι τα Αριστερά Κοινοβουλευτικά Μέλη, θα μας δώσουν το διαφορετικό ΥΦΟΣ και ΗΘΟΣ τόσο στην Βουλή και στην Κοινωνία.

Γιατί αυτό που εκφώνησε εντός της Βουλής (δυστυχώς γι’ αυτόν ήταν ανοιχτά τα μικρόφωνα) ο Υπουργός Εσωτερικών κ. ΝΙΚΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ και μ’ ενόχλησε. και με θύμωσε. και με ντρόπιασε. «ΞΕΡΩ ΕΓΩ ΝΑ ΧΤΥΠΑΩ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ. ΕΝΤΑΞΕΙ;»

Αν αυτά «τα καλά λόγια» του κ. Υπουργού αποτελούν την ηθική βάση της Αριστερής Κυβέρνησης, τότε για την (οποιαδήποτε) Σωτηρία της Ελλάδας προτείνω να αναφωνήσουμε ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ «έχετε γειά βρυσούλες και σεις νεραϊδοπούλες».

 Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 09 Μάιος 2015 07:21

Προσθήκη νέου σχολίου

Το apopseis δημοσιεύει όλα τα σχόλια, πλην των υβριστικών. Τα σχόλια εκφράζουν μόνο τον συγγραφέα τους και δεν υιοθετούμε τις θέσεις που εκφράζονται σε αυτά. Αν αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο apospeis @ apopseis.gr


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Γιώργης Δόξας

Γιώργης Δόξας

Date and Place of Birth: 1st of March 1946, Pyrgos (Peloponnese)
Marital Status: Married to Maria Alexandra P. Magiakou. 4 Children (24,23,22 and 15 years old).

Education:
Highschool in Pyrgos
Studies at the University of Athens in Economics and Journalism

Foreign Languages:
English and French

Career Data:
1971-1975: Employee, Public Relations Dept. "Piraiki-Patraiki" group of Companies.
1976-1992: Founder and owner of the Company "Giorgis Doxas and associates" with several activities addressing mostly to the Health Market, i.e.
Organization of > 360 Hellenic and International Health Congresses-Seminars
Special Editions (mostly promotional) for the Health Market
Security signaling of working areas
Promotion of Products / Services / Enterprises
Seminars in Marketing / Communication for the Health Market
"Image making" of several personalities in Athletics and Politics
1990-2001: Cofounder and shareholder of several Companies dealing with Promotion of Products
and Services in the Health Market.
2004-2007: Collaboration with the 1st Dpt of Pediatrics of the University of Athens Medical School
for the celebration of its 150th Anniversary (special editions, production of a documentary
film, concert, presentations etc).
2008-2009: Founder of "Peace and Glory S.A."

Social Engagements - Writing - Other:
1. Founder (1980) of the 1st ecologic movement In Greece "EPESKOU (pick up your litter)"
2. Member of several Hellenic Societies (Public Relations, Greek Studies, Literary men of Southwest
Greece, etc).
3. Author of 18 essays, monographies and poetic books (not on sale).
4. Author of >1000 articles and letters to Journals and magazines concerning
mostly social issues or political and culture remarks.
5. Founder and President of the World Association for the proclamation of Ancient Olympia
as Autonomous City of Culture (Vatican of Olympic Games).