130x180 books

130x180 monopati

130x107mathisi

130x300 unicef

 
130x180 amnesty

130x130 warchild


130x130 reporters

130x180 doctors sans


130x180 warchild

130x180 apopseis


130x130 cancer

130x180 twitter

130x300 books

 

 

Διαφήμιση
Διαδίκτυο και κοινωνία - ArsOvi

ars issue02_small

 


Πρωτη του Φλεβάρη και καινούργιο τεύχος για το ArsOvi. Πριν συνεχίσω θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους εσάς, τους αναγνώστες για τη ζεστή αγκαλιά που τόσο απλόχερα μας δώσατε στο παρθενικό μας τεύχος. Συνηθισμένος να κρατάω μικρό καλάθι παραδέχομαι ότι η ανταπόκριση με εξέπληξε ευχάριστα. Και αυτή ακριβώς η αγκαλιά είναι που οδήγησε στο δεύτερο τεύχος.

 

Για το δεύτερο τεύχος του ArsOvi, διαλέξαμε ένα θέμα που δεν είναι άμεσα πολιτιστικό αλλά είναι πολιτισμικό και έμμεσα συνδεδεμένο με την παρουσία μας στο χώρο. Τα ιντερνετικά κοινωνικά δίκτυα. Αλλά πώς τα κοινωνικά δίκτυα; Σαν διαμορφωτές της σύγχρονης κοινωνίας. Είναι ένα θέμα που λίγο-πολύ ανοίξαμε από το προηγούμενο τεύχος όταν μιλούσαμε για το πόσο άλλαξε το περιβάλλον της κριτικής και παρουσίασης των βιβλίων με το ιντερνέτ και τα κοινωνικά δίκτυα.

 

Υπάρχουν πολλά κείμενα να διαβάσετε, αλλά όπως και στο πρώτο μας τεύχος, στις σελίδες μας θα βρείτε ποίηση, λογοτεχνία, σκέψεις, κριτικές και τέχνη. Μάλιστα επιθυμία μας είναι να μεγαλώσει αυτό το τμήμα του περιοδικού τόσο σε περισσότερες συμμέτοχες όσο και σε ποικιλία θεμάτων.

 

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κοινωνία της προσπάθειας μας.

 

Καλή ανάγνωση

 

Και τώρα, απλά πηγαίνετε ΕΔΩ!

  
Τέχνη - ArsOvi

art-01-mini


Υπάρχουν καλά και κακά βιβλία; Σαφώς ναι. Το θέμα όμως είναι πώς ξέρεις αν ένα βιβλίο είναι καλό ή κακό πριν το αγοράσεις και ξοδέψεις τα ευρουλάκια σου. Πώς ξέρεις ότι ανταποκρίνεται στην αισθητική σου και ότι θα ανταποδώσει αυτά που πλήρωσες; Μάλιστα, έτσι που έχει εξελιχτεί η ελληνική αγορά του βιβλίου – που μάλλον δεν έχει καταλάβει ότι οι καιροί έχουν αλλάξει – φτάνει η αγορά του βιβλίου να είναι και θέμα ...επιλογής. Θα φάω κρέας την Κυριακή με πατάτες, σαλάτα και μια μπυρίτσα ή θα αγοράσω ένα βιβλίο αφού τσοντάρω και κάτι από το φαγητό της Τρίτης και της Τετάρτης;

Θα πιστέψεις αυτό που προσπαθεί να σου πουλήσει το μάρκετινγκ του κάθε εκδοτικού στο οπισθόφυλλο και που τις περισσότερες φορές αποδεικνύεται φρου-φρου κι αρώματα πακεταρισμένο σε πολύ κακά ελληνικά ή θα πιστέψεις τους νεοφώτιστους διαδικτυακούς φωστήρες – τις περισσότερες φορές υπαλλήλους ελεημοσύνης ή δουλικά (εσείς διαλέγετε την κατάλληλη λέξη) των εκδοτικών – που έχουν μπερδέψει την βιβλιοκριτική με την παρουσίαση/διαφήμιση;

Κι ας πούμε ότι βιβλιοκριτική και παρουσίαση είναι μακρινά – μα πολύ μακρινά - εξ αγχιστείας ξαδέρφια. Το αποτέλεσμα πρέπει να είναι μια θετική κριτική για να σου ξαναστείλει ο εκδοτικός βιβλία ή για να γλύψεις τον συγγραφέα, ή μια μόνιμα αρνητική στάση για να ικανοποιηθούν οι θεατές της κλειδαρότρυπας;

Δεν υπάρχει τέλος στις ερωτήσεις, και ειδικά σε ένα περιβάλλον όπως είναι το ελληνικό όπου εκδοτικοί οίκοι, κριτικοί, δουλικά, εφημερίδες, περιοδικά, μπλογκ και σάιτ, έχουν γίνει ένα μεγάλο καρουζέλ αρπαχτής και επιβίωσης. Σε αυτό το τεύχος κανένας από εμάς δεν προσπαθεί να δώσει απαντήσεις. Μάλλον περισσότερες ερωτήσεις απορρέουν από αυτά που θα διαβάσετε. Αλλά κι εκεί βρίσκεται το μυστικό, ότι οι σωστές ερωτήσεις κατευθύνουν στις σωστές απαντήσεις ή τουλάχιστον βοηθούν να βρούμε τις σωστότερες ερωτήσεις που θα οδηγήσουν στις σωστές απαντήσεις και στο τέλος σε μια σωστή αγορά βιβλίου με αναγνώστες με ανεπτυγμένο κριτήριο.

Θάνος Καλαμίδας

 

Το πρώτο τεύχος του  περιοδικού «Τέχνη - ArsOvi», μπορείτε να το κατεβάσετε, εντελώς δωρεάν, ΕΔΩ!

  
Το μονοπάτι της Εκεχειρίας: 2016

route-of-truce-2016-thumb

Στον τόπο όπου γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, γεννήθηκε και η Εκεχειρία ως προαπαιτούμενο για τη συμμετοχή στους Αγώνες. Εκεί όπου οι αθλητές άφηναν τα όπλα τους για να αγωνισθούν, εκεί όπου ο καθένας όταν έφθανε για να αγωνισθεί τον αγώνα τον καλό, είχε ήδη κάνει τον δικό του δρόμο Εκεχειρίας από τον τόπο του μέχρι την Ήλιδα, εκεί όπου παραδίδοντας τα όπλα τους και συνεχίζοντας άοπλοι, συμμετείχαν στον αγώνα της ευγενούς άμιλλας, στέλνοντας ένα μοναδικό μήνυμα.


Αυτό το μονοπάτι που συνέδεε την αρχαία Ήλιδα με την αρχαία Ολυμπία με την τεράστια ιστορική του σημασία και η μεγάλη προσπάθεια της Συμπολιτείας Ολυμπίας να το αναδείξει με τις δράσεις της μέσα στο 2016 είναι το θέμα του αφιερώματος του apopseis με τίτλο "Το μονοπάτι της Εκεχειρίας: 2016".


Για να διαβάσετε το αφιέρωμα πατήστε εδώ: "Το μονοπάτι της Εκεχειρίας: 2016"
 
Το μονοπάτι της Εκεχειρίας

cover monopati

Ίσως το σημαντικότερο δίδαγμα από την αρχαία Ελλάδα να είναι ότι υπάρχουν πράγματα σημαντικότερα από κάθε διαμάχη και κάθε πόλεμο. Υπάρχουν αρχές και αξίες πολύ σημαντικότερες από τις όποιες διαφορές έχουμε και για τις οποίες είναι χρέος μας να τις προστατέψουμε μέσα από μία περίοδο ειρήνης.

Η απαραβίαστη και ιερή Εκεχειρία που τηρούσαν οι αρχαίοι Έλληνες σε κάθε Ολυμπιακούς Αγώνες κορυφωνόταν όταν όλοι οι συμμετέχοντες και οι θεατές των αγώνων, όλοι μαζί και εντελώς άοπλοι, ξεκινούσαν από την αρχαία Ήλιδα, την διοργανώτρια πόλη των Ολυμπιακών Αγώνων, να μεταβούν στην αρχαία Ολυμπία.

Αυτό το μονοπάτι που συνέδεε την αρχαία Ήλιδα με την αρχαία Ολυμπία με την τεράστια ιστορική του σημασία και η μεγάλη προσπάθεια της Συμπολιτείας Ολυμπίας να το αναδείξει είναι το θέμα του αφιερώματος του apopseis με τίτλο "Το μονοπάτι της Εκεχειρίας: Γέφυρα του αρχαίου με το σύγχρονο".


Για να διαβάσετε το αφιέρωμα πατήστε εδώ: "Το μονοπάτι της Εκεχειρίας: Γέφυρα του αρχαίου με το σύγχρονο"


 

 
100 ημέρες η αριστερά στην εξουσία

100imeres mini

 

Ποιά είναι η καλύτερη και ποιά η χειρότερη στιγμή των πρώτων 100 ημερών της κυβέρνησης Τσίπρα; Βουλευτές της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης και οι αρθρογράφοι μας απαντούν ασκώντας αυστηρή κριτική και επαινώντας τις θετικές κινήσεις της νέας κυβέρνησης, σε ένα πολύ δυνατό αφιέρωμα από το apopseis.gr.
 

 

Μπορείτε να το διαβάσετε στον υπολoγιστή σας, κάνοντας κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο:

pdf100 ημέρες η αριστερά στην εξουσία