130x180 books

130x180 monopati

130x107mathisi

130x300 unicef

 
130x180 amnesty

130x130 warchild


130x130 reporters

130x180 doctors sans


130x180 warchild

130x180 apopseis


130x130 cancer

130x180 twitter

130x300 books

 

 

Διαφήμιση
Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες - ArsOvi

 

arsovi cover11 small


Όταν η κόρη μου ήταν έξι ή επτά χρονών και λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα πήγαμε …σινεμά. Όπως πολύ σωστά φανταστήκατε πήγαμε σε μια ταινία κινουμένων σχεδίων και με θέμα χριστουγεννιάτικο, και όπως πάλι πολύ σωστά φαντάζεστε δεν ήμουν ο μόνος πατέρας στην αίθουσα. Το ένα τρίτο περίπου ήταν πατεράδες, μανάδες, θείοι και θείες ή νονοί και νονές. Όλοι μας σοβαροί, χαμογελώντας νευρικά και αμήχανα ο ένας στον άλλον και λέγοντας χωρίς να λέμε λέξη: όχι το στιλ μου αλλά ….να …καταλαβαίνεις!

 

Η ταινία ξεκίνησε και μετά από μιάμιση ώρα όταν τα φώτα ξανάναψαν είδα …διάφορα μάτια να γυαλίζουν. Πάλι η αμηχανία και το νευρικό χαμόγελο και πάλι αυτό το χωρίς να λεμέ λέξη: πολλή σκόνη …να …καταλαβαίνεις!

 

 

 

Τρίχες. Η ταινία ήταν μια πολύ τρυφερή ιστορία με ένα πολύ χαριτωμένο σκυλάκι που πέρασε τον τάραχό του μέχρι να κάνει Χριστούγεννα με τον Άγιο Βασίλη και η γυαλάδα στα μάτια ήταν τα δάκρυα που κρατούσαμε το ότι …οι άντρες δεν κλαίνε.

 

 

 

Τα Χριστούγεννα έχουν κάτι ιδιαίτερο, το πνεύμα των Χριστουγέννων, αυτό που τόσο καθαρά περιέγραψε στην Χριστουγεννιάτικη ιστορία του ο Ντίκενς είναι πολύ αληθινό και αγγίζει ακόμα και τους πιο κυνικούς ανάμεσά μας. Γι αυτό ακριβώς και για το Δεκεμβριανό τεύχος μας, παραμονές Χριστουγέννων αποφασίσαμε να το αφιερώσουμε σε …χριστουγεννιάτικες ιστορίες!

 

Το περιοδικό, όπως πάντα δίνετε εντελώς δωρεάν και μπορείτε να το κατεβάσετε ΕΔΩ!

 

Καλή ανάγνωση λοιπόν και κυρίως

 

 

 

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

 

& Ευτυχισμένο το 2018

 

Με υγεία και λιγότερα προβλήματα

 

Για όλους εσάς, τις οικογένειές σας και όσους εσείς αγαπάτε!


Θάνος Καλαμίδας

 

 


 
Ιστορικό Μυθιστόρημα - ArsOvi

arsovi-istoriko-mythistorima-miniΑυτό το τεύχος πέρασε από πολλά στάδια και σαράντα κύματα για να φτάσει στα χέρια σας, όμως σας υπόσχομαι να σας αποζημιώσει. Επετειακό και με επιπλέον υλικό, με κεντρικό θέμα του το Ιστορικό Μυθιστόρημα, επειδή ο Οκτώβρης είναι και Ιστορία, είναι ΟΧΙ, είναι μήνας ιδιαίτερα σημαντικός και φορτισμένος.

Για άλλη μια φορά θα τα δείτε όλα: Από τον Ρόμπερτ Γκρέιβς και το «Εγώ, ο Κλαύδιος», μέχρι τον …εκφυλισμό του είδους από τον Νταν Μπράουν - κατά τον Ντέιβιντ - Cloud Atlas - Μίτσελ. Πού βρίσκονται τα όρια του Ιστορικού Μυθιστορήματος; Αρκεί ένα ιστορικό γεγονός ως background και πάνω του μια σαπουνόπερα των 500 σελίδων, για να θεωρηθεί ιστορική μυθοπλασία; Ποιο είναι το αμιγές ιστορικό μυθιστόρημα και πόσα τελικά υπο-είδη υπάρχουν;

Και μια έκπληξη: Μια μοναδική συνέντευξη από έναν πολύ ιδιαίτερο συγγραφέα, που κατάφερε να δημιουργήσει ένα δικό του είδος μέσα στο είδος, στα βήματα του Τρούμαν Καπότε …κάποτε.

Όπως σε κάθε τεύχος, παράλληλα θα διαβάσετε ποίηση, διηγήματα, απόψεις.

Το περιοδικό, όπως πάντα εντελώς δωρεάν, μπορείτε να το κατεβάσετε ΕΔΩ!

Καλή σας ανάγνωση και καλό χειμώνα με πολλά βιβλία,

Κατερίνα Χαρίση

 
Παιδικό Βιβλίο - ArsOvi

ars-9-paidiko-vivlio-mini

 


Μόλις τελείωσε ο Αύγουστος, οι διακοπές για τους περισσότερους και ο Σεπτέμβριος είναι συνδεδεμένος με τα σχολεία. Έτσι σκεφτήκαμε γι αυτόν τον μήνα το θέμα του ArsOvi να είναι το ...παιδικό βιβλίο μιας και το παιδικό βιβλίο πέρα από κάθε άλλο επιβάλλεται να είναι και εκπαιδευτικό.

Αυτό όμως φέρνει δυο ερωτήσεις με μια πολύ απλή απάντηση και πολλές πολύπλοκες. Πώς εκπαιδεύουμε το παιδί να αγαπήσει το βιβλίο και να διαβάσει και πώς διαλέγουμε βιβλίο για το παιδί. Δύσκολα τα πράγματα. Πώς να διαλέξω εγώ βιβλίο για ένα παιδί που μεγαλώνει σε διαφορετικό αιώνα από έμενα με τόσο διαφορετικές εικόνες και εμπειρίες; Και τι είναι αυτό που κάνει ένα παιδικό βιβλίο καλό; Φτάνει να είναι εκπαιδευτικό; Και τι σημαίνει εκπαιδευτικό; Ήταν εκπαιδευτικό το Λόλα να ένα μήλο;

Όπως πάντα δεν έχουμε απαντήσεις, αλλά έχουμε σκέψεις. Πολλές σκέψεις και απόψεις από πολλούς συμμετέχοντες. Αυτός είναι άλλωστε ο σκοπός του ArsOvi, να ξεκινάει μια συζήτηση σκέψεων και απόψεων ελπίζοντας ότι δεν θα τελειώσει εδώ.

Και φυσικά όπως σε κάθε ArsOvi εκτός από τα άρθρα του θέματος, θα βρείτε και ποιήματα, διηγήματα, φωτογραφίες, άρθρα.


Το περιοδικό, όπως πάντα εντελώς δωρεάν μπορείτε να το κατεβάσετε ΕΔΩ!


Καλή σας ανάγνωση, καλό χειμώνα και καλή σχολική χρονιά σε όλα τα παιδιά.

Θάνος Καλαμίδας

 
Καλοκαιρινές αναμνήσεις - ArsOvi

cover small

 


Φέτος είναι μια περίεργη χρονιά.

Αλλά νομίζω ότι αυτό το σκεφτόμουν και πέρυσι.

Ίσως να είναι απλώς «περίεργα χρόνια».

Για το 8ο τεύχος του ArsOvi, μιλάμε για τις διακοπές. Για τις καλοκαιρινές μας αναμνήσεις… Για όλα όσα θυμόμαστε και με χαρά και με λύπη. Σκεφτόμενοι πάντα το φέτος που είναι τόσο διαφορετικό από το πέρσι και όλα τα προηγούμενα χρόνια μας και μάλλον θα είναι διαφορετικό για κάθε επόμενο χρόνο.

Διακοπές με μικρά παιδιά, διακοπές …στο σπίτι, διακοπές με τα πεθερικά. Άδειες που πέρασαν κάνοντας …τίποτα και ένα κάποτε που ρίχναμε μια τσάντα στην πλάτη και μπαίναμε στο πρώτο λεωφορείο για …οπουδήποτε. Πρώτη φορά διακοπές χωρίς τα παιδιά.

Πώς να τα βγάλεις πέρα με το σόι. Αναμνήσεις, συμβουλές. Κι όπως πάντα ποίηση, διηγήματα, σκέψεις και απόψεις στις μόνιμες στήλες μας.

Το μόνο που μπορώ να σας πω, είναι καλό υπόλοιπο καλοκαιριού, με όσο λιγότερες σκοτούρες. Κι ας μην είναι στο νησί.


 

Το περιοδικό, όπως πάντα εντελώς δωρεάν μπορείτε να το κατεβάσετε ΕΔΩ!


Καλή σας ανάγνωση και να περνατε καλά στις διακοπές σας όσοι έχετε καταφέρει να πάτε.


Κατερίνα Χαρίση


 
Καλοκαιρινό Βιβλίο - ArsOvi

 

arsovi-7-mikro


Πρώτη Ιουλίου, το καλοκαίρι είναι εδώ, ωρα για παραλία, βιβλίο και …και ArsOvi. 'Εβδομος μήνας κυκλοφορίας με ένα τεύχος όπως πάντα πλούσιο σε θέματα και επίκαιρα καλοκαιρινό.

Θέμα: Το Καλοκαιρινό Βιβλίο

Δεν παίρνω και όρκο, αλλά θα έπαιρνα όρκο ότι ο όρος «Βιβλίο Παραλίας» είναι ελληνική πατέντα και κατηγορία. Όχι; Φυσικά και οι ξένοι τουρίστες διαβάζουν στην παραλία. Όλοι διαβάζουν. Τουλάχιστον όσοι μπορούν, όσοι δεν ενοχλούνται από τον ήλιο, τον αέρα, το λάδι, τις ρακέτες, ή δεν έχουν παιδιά να προσέξουν.

Αλλά το ΤΙ διαβάζουμε στην παραλία ξαφνικά (ή ίσως όχι και τόσο ξαφνικά- δεν ξέρω πότε κατηγοριοποίηθηκε) απέκτησε ...κανόνες, σπόνσορες και ομάδες στα social media. Ξαφνικά έχει περισσότερη σημασία το τι ΔΕΝ διαβάζουμε στην παραλία (Κάφκα; Ποτέ. Δοκίμια; Μα γιατί; Φιλοσοφία; Στους 40 βαθμούς; Πάμε καλά;) και το τι κουβαλάμε μαζί μας έχει και κάτι από το γενικότερο ίματζ μας.

Στη μόδα είναι πάντα η γυναικεία ελαφρολαϊκή λογοτεχνία και οι ιστορίες από την Αφρική. Ό,τι βαρύτερο από αυτό σε κάνει ...ψευτοδιανοούμενο, κουλτουριάρη και αμπελοφιλόσοφο στην καλύτερη, στη χειρότερη ...βλαμμένο. Αχ... Καλοκαίρι Ελληνικό. Και οι κυρίες του ελληνικού λογοτεχνικού πενταγράμμου θα κατακλύσουν τις παραλίες και τις οθόνες μας με φωτογραφίες των βιβλίων τους πάνω στην άμμο, μαζί με βοτσαλάκια, φρέντο καπουτσίνο και λάδι σε σπρέι. Εσείς, τι διαβάζετε φέτος; Τελικά υπάρχει «Βιβλίο Παραλίας» ή όχι; Η ανάγνωση είναι προσωπική υπόθεση όταν μιλάμε για τη θάλασσα; Ποιος θα απαντήσει σε όλα αυτά;

Εμείς. Στο 7ο τεύχος του ArsOvi, άκρως καλοκαιρινό, θα τα πούμε όλα. Και όπως πάντα, ποίηση, φωτογραφίες, διηγήματα στις μόνιμες στήλες μας.

 

Το 7ο τεύχος του ArsOvi το κατεβάζετε, όπως πάντα εντελώς ΔΩΡΕΑΝ, πατώντας ΕΔΩ!

 

Καλή ανάγνωση!

Κατερίνα Χαρίση